Care este rata de succes a atentatelor organizate de Statul Islamic. Un raport al SUA arata o cifra alarmanta

05-08-2016 11:19


Statul Islamic

50% dintre atacurile ISIS au fost duse pana la capat, potrivit unui raport realizat de catre Statele Unite.

Studiul care vizeaza problema securitatii, realizat de catre Statele Unite, atrage atentia asupra numarului de atacuri teroriste initiate de catre reprezentantii Statului Islamic, potrivit RT.

In ultimii doi ani, ISIS a revendicat cel putin 100 de atacuri impotriva Vestului. De-a lungul timpului, acestea au devenit din ce in ce mai eficiente, reusita lor crescand cu 44% in anul 2016.

In ultimul an, in Statele Unite au fost 100 de incercari de atentate, dintre care 41 au fost reusite, iar in Franta numarul a ajuns la 20.

De asemenea, atacurile au devenit mai violente si cu mai multe victime. In 2015, 720 de persoane au fost ranite sau omorate. In acest an, pana la ora actuala deja 875 de oameni au avut de suferit din cauza unor astfel de incidente.

“Din pacate, in ciuda tuturor progreselor noastre pe campul de lupta, nu a fost redusa capacitatea grupului terorist si scopul lor principal”, a declarat directorul CIA, John Brennan.

Acest raport a evidentiat faptul ca o parte dintre atacatori nu apartin Statului Islamic, dar actiunile lor au fost inspirate de ISIS.

Prinderea teroristilor este dificila si din cauza numeroaselor metode tehnologice prin care acestia reusesc sa se ascunda. “Aplicatii care cripteaza mesajele si software criptat, pentru a se asigura ca toate conversatiile sunt mascate”, a afirmat directorul FBI, James Comey. Acesta a subliniat ca de foarte multe ori sunt pusi in fata unor dispozitive blocate, pe care reprezentantii legii nu le pot accesa.
 

Sursa: rt.com

VIDEO PROTVPLUS.RO