Atac decisiv pentru un oras sirian, ocupat de ISIS de 2 ani. "O batalie intre crestini si musulmani va declansa apocalipsa"

Ultima actualizare: 07-10-2016 07:05
siria

Rebelii sirieni sprijiniti de turci sunt pe punctul de a lansa un atac decisiv asupra orasului Dabiq, ocupat de jihadistii din gruparea Stat Islamic in ultimii doi ani, relateaza The Independent.

Dabiq este un oras situat in nordul Siriei si are o importanta deosebita pentru ideologia gruparii Stat Islamic. Cel putin 15 turci si rebeli siriani sprijiniti de SUA au murit in ultimele ore avansand catre oras.

"Daca totul decurge conform planului, in 48 de ore cucerim orasul", a spus luni un comandant al Armatei Libere Siriene pentru Reuters.

Dabiq a fost cucerit in august 2014 de catre Statul Islamic. In sec. al XVI-lea, Dabiq a fost teatrul unei batalii decisive in care otomanii i-au invins pe mamelucii veniti din Egipt si au intemeiat un imperiu pe care Statul Islamic il ia drept model.

Gruparea jihadista, care a proclamat in iunie 2014 ''un califat'' in teritoriile pe care le controleaza in Siria si Irak, si-a denumit ''Dabiq'' revista de propaganda anglofona online.

"Jihadistii cred ca o batalie intre crestini si musulmani in acest loc va declansa inceputul apocalisei" relateaza The Independent.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO