Atac armat la un ziar din Statele Unite. Autoritățile confirmă 5 morți și mai mulți răniți

Atac armat Annapolis
Getty

Un atac armat a avut loc, joi, în redacția ziarului The Capital Gazette din orașul american Annapolis, statul Maryland.

►Alerta s-a dat la ora prânzului. Un jurnalist al publicației The Capital Gazette a scris pe Twitter că mai mulți colegi au fost împușcați printr-un zid de sticlă.

►Cel puțin 5 persoane au fost ucise, iar mai multe au fost rănite. Informațiile privind starea victimelor au fost inițial contradictorii. Surse au declarat pentru Fox News și CBS că ar exista patru morți, în timp ce alte publicații americane n-au putut obține o confirmare de la autorități, relatând că ar fi vorba de mai mulți răniți. Ulterior, reprezentanții poliției din Annapolis au precizat că „sunt mai mulți morți și răniți”.

►La locul incidentului au venit forțe de securitate care au evacuat clădirea, căutând posibili suspecți. Presa a relatat că o persoană, despre care se crede că a fost autorul atacului, a fost reținută.

UPDATE 00.20: Cel puțin cinci persoane au fost ucise și alte câteva au fost rănite în atacul de joi de la redacția ziarului Capital Gazette din Annapolis, Maryland, a anunțat poliția într-o conferință de presă, relatează presa americană.

Citește și
Atac armat la New Jersey
Atac armat cu 20 de răniți, la un festival de artă din New Jersey: „S-a dezlănțuit iadul”
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Inițial, autoritățile locale n-au vrut să ofere detalii despre numărul morților și răniților, spunând că vor ține o altă conferință de presă după ce vor avea mai multe detalii.

Ca urmare a atacului, Departamentul de Poliție al New York-ului a trimis echipaje de poliție la principalele redacții. Fotografii postate pe Twitter surprind echipaje de poliție la redacțiile New York Times și ABC News.

Potrivit unei surse din domeniul securității citată de CBS, atacatorul ar avea în jur de 20 de ani și nu ar deține acte de identitate asupra lui. Mai mult, el ar fi refuzat să se identifice în fața autoritățlor.

UPDATE 23.40: „Vrem să ne asigurăm că informația este corectă. Suspectul e audiat. Este o scenă foarte fluidă. Ancheta abia a început. Va dura o vreme până când vom stabili ce s-a întâmplat. Avem morți și răniți grav. Avem mulți martori pe care îi intervievăm. O persoană e în custodie și vom vorbi cu el în scurt timp. Clădirea a fost securizată. Credem că nu mai sunt alți atacatori în clădire”, a spus șeriful ținutului, într-o conferință de presă.

La rândul său, primarul orașului Annapolis a precizat că „nu poate confirma” câte persoane sunt moarte sau rănite.

Potrivit autorităților, deocamdată poliția nu a stabilit unde a avut loc cu precizie atacul: „Echipajul nostru a ajuns foarte repede. Între 60 de secunde și un minut și jumătate”, a mai spus un alt oficial din poliția orașului Annapolis.

UPDATE 23.30: Potrivit presei locale, citate de Reuters, atacatorul a fost reținut și nu se cunosc motivele lui. Un oficial din domeniul securității a precizat că atacul este tratat ca un incident local și nu ca un posibil act terorist.

Agenți FBI oferă asistență autorităților locale.

UPDATE 23.00: La scurt timp de la atac, Baltimore Sun, care deține și ziarul la care a avut loc atacul, a precizat că un reporter i-ar fi anunțat cu privire la atacul armat, precizând că mai multe persoane au fost împușcate, informează AP News.

 Phil Davis, un jurnalist la The Capital, a scris pe Twitter: „Atacatorul a deschis focul printr-un zid de sticlă al biroului, spre mai mulți angajați. Nu pot spune mai mult și nu vreau să declar pe nimeni mort, dar situația este gravă”.

„Nu e nimic mai terifiant decât să auzi cum mai multe persoane sunt împușcate în timp ce tu ești sub birou și auzi atacatorul că reîncarcă arma”, a mai spus el, conform AP.

Într-o altă postare, el scrisese că a fost „un singur atacator”, iar că unii din colegi „sunt morți”, însă ulterior a rectificat mesajul scriind că „nu vrea să declare pe nimeni mort.”

  Astfel, la locul incidentului au ajuns forțele de ordine. Informația privind existența unui atac armat a fost confirmată și de Marc Limansky, purtător de cuvânt al Poliției din ținutul Anne Arundel, precizând că oamenii legii verifică clădirea.

Totodată, el a mai precizat că situația este „în curs de desfășurare”.

UPDATE 22.40: Informații contradictorii privind starea victimelor

FoxNews a relatat că mai multe persoane ar fi fost ucise, iar că suspectul ar fi fost prins. Potrivit sursei citate, incidentul ar fi avut loc în fața clădirii în care ziarul are redacția.

Un oficial din domeniul securității a declarat, pentru CNN, că o persoană se află în custodia poliției, iar că autoritățile cred că este autorul atacului armat. Sursa a mai spus că mai multe persoane au fost rănite în urma atacului.

Un reporter a precizat, pentru BBC, că atacatorul ar fi deschis focul printr-un geam de sticlă, spre „mai mulți angajați”, însă poliția a precizat pentru BBC că nu poate confirma dacă sunt persoane rănite.

Pe de altă parte CBS relatează că patru persoane au fost ucise, citând surse din domeniul securității. Potrivit televiziunii americane, un pcient a fost tratat la Spitalul Universitar din Maryland, potrivit unui purtător de cuvânt.
 

USA Today notează că cel puțin patru persoane ar fi fost rănite în atac, potrivit primelor informații.

Guvernatorul Larry Hogan a scris pe Twitter: „Sunt complet devastat să aflu de tragedia din Annapolis. Țin legătura cu reprezentantul ținutului, cât și cu forțele de ordine. Ascultați, vă rog, ordinele și stați departe de zonă. Rugîciunile mele se îndreaptă spre cei de la locul incidentului și spre comunitate.”

Clădirea a fost evacuată, potrivit Departamentului pentru Managementul Situațiilor de Ungență din Annapolis, citat de ABC News.

Președintele american Donald Trump a fost informat cu privire la incident, relatează presa americană.

„Gândurile noastre se îndreaptă spre toți cei afectați”, a spus Lindsay Walters, purtătoare de cuvânt a Casei Albe.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Atac armat la Malmo, în Suedia. Patru persoane au fost rănite
Atac armat la Malmo, în Suedia. Patru persoane au fost rănite

Patru oameni au fost răniţi de gloanţe luni seara la Malmo, a anunţat poliţia suedeză într-o scurtă declaraţie preluată de Reuters.

Atac armat cu 20 de răniți, la un festival de artă din New Jersey: „S-a dezlănțuit iadul”
Atac armat cu 20 de răniți, la un festival de artă din New Jersey: „S-a dezlănțuit iadul”

20 de persoane, între care și un adolescent, au fost rănite duminică la un festival de artă din Trenton, New Jersey, după ce un bărbat a deschis focul asupra mulțimii.

Un bărbat strângea like-uri pe Facebook ca să comită un atac armat la Disney World
Un bărbat strângea like-uri pe Facebook ca să comită un atac armat la Disney World

Un bărbat din Florida a fost arestat, în cursul săptămânii, după ce a amenințat că va comite un atac armat în masă la parcul tematic Disney World.

Atac armat în Belgia, comis de un individ eliberat de o zi: trei morți
Atac armat în Belgia, comis de un individ eliberat de o zi: trei morți

Un bărbat a împușcat mortal doi ofițeri de poliție în orașul belgian Liège. O a treia persoană, un trecător, a fost ucisă în acelaşi incident. Alţi doi poliţişti au fost răniţi.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.