Atac armat, cu luare de ostatici după o ceartă în familie. Bilanțul tragediei

Ultimul update: Duminica 22 Iulie 2018 20:13
Data publicarii: Duminica 22 Iulie 2018 19:06
Categorie: Internaţional

Un atac sângeros s-a petrecut într-un supermarket din Los Angeles. Un bărbat înarmat, care se certase cu familia, şi-a împuşcat bunica şi o altă femeie şi a fugit apoi într-un supermarket.  Acolo, a luat mai mulţi ostatici şi a ucis o femeie.

Abia după câteva ore de negocieri, suspectul s-a predat autorităţilor. Au fost câteva ore incredibil de dramatice în Los Angeles, o persoană a murit şi alte câteva au fost împuşcate. Toate acestea s-au petrecut la Trader's Joe, un supermarket cunoscut din sudul Californiei.

Drama a început cu o ceartă în familie. Suspectul, în vârstă de 28 de ani, şi-a împuşcat bunica şi pe o altă femeie aflată în casa acesteia şi a fugit. S-a oprit cu maşina într-un stâlp, în apropierea supermarketului. A intrat în magazin şi s-a baricadat acolo, luându-i ostatici pe cei 40 de oameni aflaţi înăuntru.

Angajat: "Am auzit oameni ţipând, am auzit câteva focuri de armă şi m-am uitat pe uşa depozitului şi am văzut atât angajaţi, cât şi agenţi de pază, care fugeau pe culoare şi mi-am dat seama că este un atac armat în desfăşurare."

Suspectul a împuşcat o angajată a magazinului, care a murit pe loc. În acest timp, zeci de poliţişti înconjurau magazinul, încercând să găsească o cale de a preveni alte pierderi de vieţi omeneşti. Autorităţile au negociat timp de trei ore cu bărbatul.

Poliţist: "A făcut o serie de revendicări, nu voi intra în detalii, însă tot timpul, negociatorii noştri au fost convinşi că au reuşit să stabilească o comunicare bună cu el."

În acest timp, suspectul a eiberat câteva persoane, care au ieşit din magazin cu mâinile sus. În timp ce câţiva angajaţi au coborât pe o fereastră din spatele magazinului, cu ajutorul unei scări aduse de pompieri. Negociatorii poliţiei l-au convins pe atacator să se predea, iar acesta şi-a pus singur cătuşele, înainte să iasă din magazin.

Localnic:"Incidentul acesta ne-a tulburat pe toţi. Puteam fi acolo eu, soţia mea, copilul nostru. Însă mulţumită reacţiei eficiente a autorităţilor, cred că multe vieţi au fost salvate."

6 oameni au ajuns la spital, cu răni care nu le pun vieţile în pericol. Însă bunica suspectului a fost operată de mai multe ori şi este în stare critică. Autorităţile nu au oferit indicii despre motivele atacului.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO
George Soros
Dispozitiv explozibil descoperit în apropierea locuinţei lui George Soros din SUA
Prognoza neagră pentru zona mediteraneană: climă extremă, boli şi foamete
Trump amenință Rusia și China că SUA își vor consolida arsenalul de arme nucleare
Theresa May asigură că termenii Brexitului sunt gata în proporție de 95%
Cazul jurnalistului dispărut: Un vehicul diplomatic saudit, găsit abandonat într-o parcare
Vladimir Putin decretează sancţiuni împotriva Ucrainei
franta, romani, frauda,
Cum a reușit o grupare de români să fraudeze cu 1,7 milioane de € statul francez
Partidul conservator Lege şi Justiţie din Polonia a câştigat alegerile locale cu peste 32% din voturi
Momentul în care un avion a aterizat de urgență pe o autostradă din SUA
Reacția unui tânăr după ce a aflat că iubita lui a murit în masacrul de la liceul din Crimeea
Fostul premier croat Ivo Sanader, condamnat pentru corupţie. Pedeapsa primită
Gestul scandalos al unui bărbat alb când a văzut că stă în avion lângă o femeie de culoare. VIDEO