Americanii cedeaza in fata crizei financiare

Ultima actualizare: 08-07-2012 23:06
Wall Street

Autoritatile din Statele Unite sunt ingrijorate de numarul mare de sinucideri produse din cauza crizei financiare. Cabinetele de psihologie sunt aglomerate, iar adaposturile pentru victimele violentei domestice sunt neincapatoare.


O problema nu vine niciodata singura. O stiu prea bine americanii. Liniile fierbinti care ofera ajutor persoanelor cu probleme psihice sunt suprasolicitate, iar serviciile de consiliere sunt la mare cautare. Vicarul Bisericii Sfanta Treime din centrul districtului financiar al New York-ului a spus ca "oamenii au senzatia ca le este tras covorul de sub picioare", relateaza AP.

O femeie din Massachusetts a amenintat firma care i-a acordat ipoteca: "Pana cand imi veti lua casa, voi fi moarta".
Oamenii nu au la cine sa apeleze, asa ca multi dintre ei suna la linii de prevenire a sinuciderilor. Numarul telefoanelor la aceste linii a crescut cu peste 16% in ultimul an si ca multe dintre solicitari au legatura cu banii. "Foarte multi oameni ne spun ca pierd totul. Isi pierd casele, slujbele", a explicat Virginia Cervasio, director executiv la un centru de prevenire a sinuciderilor din Florida.

Daca ne gandim ca doar in New York peste 165.000 de oameni vor ramane fara slujbe in urmatorii doi ani, atunci situatia este, cu adevarat, grava. Wall Street este cel mai important sector din industrie pentru oras, iar salariile uriase care se castiga acolo sprijina de la doi la patru munctori in alte sectoare, de la magazine la firme de avocatura, afirma economistii.
Sectorul bancar a fost zdruncinat de criza financiara, care a culminat cu falimentul bancii Lehman Brothers si cu salvarea gigantei firme de asigurari AIG de catre stat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO