Alunecarile de teren fac prapad in Polonia

Ultima actualizare: 26-03-2012 07:21

Autoritatile au declarat stare de urgenta in sud vestul tarii, dar si in regiunea capitalei Varsovia, dupa ce pamantul a pornit la vale cu case cu tot. Din fericire, localnicii au fost evacuati la timp.

Echipele de interventie lucreaza contracronometru in regiunea Silezia din sud vestul Poloniei. Motive sunt destule. Pamantul imbibat de apa nu mai este sigur si exista pericolul ca sate intregi sa dispara in vagaunile cascate intr-o clipa.

De teama ca se vor inregistra victime umane, autoritatile i-au evacut pe localnicii ramasi izolati cu ajutorul elicopterelor. Oamenii au lasat in urma toata viata lor: case, animale, ogoare si livezi pline de rod, care nu mai servesc nimanui.

Disperarea satenilor este cat se poate de indreptatita. Zone intregi din Silezia, afectate de inundatii, dar si de defrisarile masive, se pot transforma oricand in uriase capcane ale mortii.

Nici in preajma Varsoviei, situatia nu e mai buna. Capitala Poloniei asteapta a patra viitura de anul acesta.

Desi hidrologii spun ca apele Vistulei nu vor mai atinge nivelul record din vara, pompierii si militarii stau la panda, ca sa astupe rapid fisurile din diguri.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO