Alunecări de teren în Indonezia. Autoritățile anunță 15 morți

02-01-2019 10:04

Cel puțin 15 persoane au murit, în Indonezia, în urma alunecărilor de teren din provincia Java de Vest. Marți, căutările au fost întrerupte din cauza ploilor torențiale.

Conform autorităţilor, echipele de salvare caută 20 de localnici care ar fi fost prinşi de alunecarea de teren care a distrus, luni seară, 30 de gospodării în satul Sirnaresmi din districtul Sukabumi. Dintre cei 101 de localnici afectaţi de alunecările de teren, 63 sunt în afara oricărui pericol, iar trei au fost răniţi, informează DPA, conform Agerpres.

Satul Sirnaresmi se află într-o zonă de deal, unde pericolul producerii de alunecări de teren este mai mare, iar în fotografiile realizate de membrii echipelor de salvatori se pot vedea case înghiţite de pământul moale, noroios, până la acoperiş.

Aceste alunecări de teren au încheiat un an în care s-au produs nu mai puţin de 2.564 dezastre naturale diferite în Indonezia, inclusiv două tsunamiuri care au lovit insula Sulawesi chiar înainte de Crăciun.

Conform autorităţilor, în dezastrele naturale produse în anul 2018 în Indonezia au murit 3.349 persoane, 10,2 milioane au fost strămutate, peste 21.000 au fost rănite şi 1.432 de victime sunt încă date dispărute. În aceste dezastre au fost distruse mai mult de 319.000 de gospodării.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO