Explozii in Boston. Surse: Autorii atacului din Watertown au legatura cu atentatul de la maraton

×
Codul embed a fost copiat

Un suspect a fost arestat si ucis dupa ce un politist a fost impuscat mortal, vineri, la universitatea MIT din Boston. Un alt incident armat a declansat haos pe strazile din districtul Watertown, Massachusetts.

 

 UPDATE:

ora 13.50: Cei doi suspecti, unul dintre ei a fost anuntat mort, in timp ce al doilea este in continuare cautat de politie, sunt din Cecenia si sunt frati, potrivit AP. 

ora 13.30: Cursurile la MIT, Harvard, Emerson si Universitatea din Boston au fost suspendate. Locuitorii din Watertown, Newton, Waltham, Belmont, Cambridge, Allston-Brighton au fost avertizati sa nu iasa din case, scrie Huffington Post.

Citește și
Boston, bomba inainte de explozie
FOTO. Atentatele de la Boston. Ce surprinde aceasta fotografie, cu putin timp inainte de explozie
Viața în cel mai sărac orășel din UK: „Nu mai avem secție de poliție, oamenii nu mai ies din case, trei sferturi din magazine sunt închise”

ora 13.00: Casa Alba a anuntat ca Barack Obama a fost pus la curent cu toate informatiile misiunii de capturare a suspectilor, din Watertown

 

ora 12.40: Forte speciale din cadrul politiei au incercuit cea mai mare parte a Watertown, in cadrul urmaririi celui de al doilea suspect.

ora 12.10: Cel de-al doilea suspect, aflat inca in libertate, este considerat un "terorist foarte periculos si inarmat" intr-un avertisment lansat de politia din Boston.

ora 12.00: Seful politiei din Boston a anuntat ca in afara de politistul ucis in apropiere de MIT, un alt politist a fost grav ranit in atacul armat de azi, relateaza The Guardian.

ora 11.20: Politia inca il cauta pe al doilea suspect in districtul Watertown mergand din casa in casa. Locuitorii din zona au fost rugati sa sune la politie daca il vad pe barbatul din fotografia pe care au publicat-o pe Twitter.


ora 11.00: Suspectul in atentatul de la maratonul din Boston, care a fost arestat de politia americana vineri dimineata, a murit la spital, au anuntat posturile locale de televiziune. Vezi imagini cu momentul in care a fost arestat primul suspect.



ora 10.30: Mai multe dispozitive explozive si o oala sub presiunea au fost gasite vineri in incidentul din Watertown, in apropiere de Boston, au declarat surse pentru NBC News.  Agentii FBI, prezenti la fata locului incearca sa stabileasca daca exista vreo legatura intre acest incident si dublul atentat de la maratonul din Boston, relateaza CNN. Atentatul din Boston a fost comis cu dispozitive explozive realizate cu ajutorul unei oale sub presiune.

 


ora 10.15:
Suspectii, urmariti de politie in districtul Watertown, Massachusetts, au legatura cu atentatul de la maratonul din Boston, anunta postul 7News, citand un membru al politiei locale. Un suspect a fost arestat in Watertown, in apropiere de Boston (nord-est), in cadrul unei curse de urmarire lansate dupa uciderea unui politist in campusul Massachusetts Institute of Technology.

 


ora 10.00:
Mai multe dispozitive explozive ar fi fost folosite impotriva politiei in incidentul din Watertown, in Massachusetts, unde politia a confruntat doi suspecti, posibili implicati in atentatul de la maratonul din Boston. Cei doi barbati ar fi incercat sa detoneze o bomba, scrie Huffington Post. Unul dintre barbati a fost arestat, celalalt este in continuare cautat. De teama bombelor pe care cei doi suspecti le-ar fi aruncat din masina, politia a rugat reporterii sa se indeparteze de locul evenimentelor. "Daca vrei sa traiesti, inchide telefonul" le-au spus politistii reporterilor, conform Huffigton Post.

ora 09.39: Boston Globe anunta ca unul dintre suspectii atentatelor de la maratonul din Boston a fost arestat, in timp ce altul este in continuare cautat de autoritati in Watertown.

 

ora 09.30: FBI-ul si Garda Nationala au sosit la fata locului si incearca sa asigure zona. Locuitorii au fost avertizati sa nu iasa din casa, scrie Huffinfton Post care mai precizeaza ca genistii cauta bombe si dispozitive explozibile pe strada.

 

ora 09.20: Districtul Watertown este situat la nord de universitatea MIT. "Au fost auzite explozii si ar putea fi grenade", a declarat pentru AFP un locuitor, Adam Brown. Televiziunea NBC-WJAR a difuzat imagini cu un barbat culcat la pamant pe strada, inconjurat de politisti.

ora 09.11: Postul de stiri WCVB-TV a anuntat ca un suspect a fost arestat in Watertown.

ora 09.00: Suspectii au aruncat explozibil din masina in timpul urmaririi, scrie The Guardian. De teama, politistii au inchis telefoanele mobile si dispozitivele electronice, mai noteaza sursa citata.

 

ora 08.55: Exploziile si focurile de arma au avut loc pe strazile din districtul Watertown unde politistii urmareau o masina cu suspecti.

ora 08.50: Focuri de arma si explozii s-au auzit vineri pe strazile situate in apropiere de MIT, unde este urmarita o persoana care a impuscat un politist la aceasta universitate din Boston, au declarat martori oculari, citati de AFP. Este posibil ca o persoana sa fi fost lovita de gloante in timpul schimbului de focuri, cand politistii puternic inarmati au lansat o ampla operatiune de cautare dupa uciderea unui coleg de-al lor la Massachusetts Institute of Technology.


ora 08.40:
Numerosi politisti au sosit la fata locului iar elicopterele survoleaza MIT. Universitatea, care are 11.000 de studenti, este situata la periferia Bostonului.

ora 08.30:
Campusul universitatii a fost inchis, relateaza Boston Globe. Nu se stie daca acest incident are legatura cu atentatele de la maratonul din aceasta saptamana.

ora 08.00: Politia nu a facut inca nicio arestare. Oficialii universitatii au anuntat  pe toata lumea din campus ca situatia "este periculoasa si in derulare" si a sfatuit printr-un mesaj pe Twitter ca studentii sa nu iasa afara din locuinte.

ora 07.17: Politistul implicat in accident a murit, relateaza CNN. Politistul a fost impuscat de mai multe ori. Nu s-au inregistrat alte victime. Suspectul atacului este cautat prin campusul universitatii.



ora 06.50
: Institutul de Tehnologie al Massachusetts din Boston a fost incercuit de oficiali din cadrul serviciilor de securitate in urma unor focuri de arma.

"Ramaneti in afara zonei pana la noi ordine. Nu se stie daca sunt victime", potrivit alertei difuzate de site-ul de Internet.

MIT este situat in Boston, unde un dublu atentat a provocat moartea a trei persoane si ranirea altor aproximativ 180, luni, la linia de sosire a maratonului.
 

Sura foto: Twitter

 

Dosarul atentatelor din Boston

- Atentatul din Boston. FBI a facut publice imagini cu 2 suspecti: "Sunt extrem de periculosi". VIDEO

- Capacul unei oale utilizate in comiterea atentatului de la Boston, gasit pe acoperisul unui hotel

- A ratat cu 10 minute zborul pe 11 septembrie 2001, iar acum ar fi "prevazut" masacrul din Boston

- Internetul are deja o "teorie a conspiratiei" privind atentatele din Boston.Cine sunt suspectii. FOTO

- Fotografia care a iscat un adevarat scandal in presa americana. De ce au modificat jurnalistii poza

- Atentatele din Boston. Locuitorii orasului isi plang mortii "cu inima sfasiata si furiosi"

- Marturia unei romance dupa iadul din Boston: Am venit sa-mi sustin o prietena, ea a ramas fara mana

- Familia distrusa de atentatul din Boston: baiatul a murit, fiica de 6 ani si-a pierdut un picior

- Barack Obama: Exploziile din Boston sunt de natura "terorista"; autorii vor fi pedepsiti

- Recompensa de 50.000 de dolari pentru informatii despre autorii atentatelor din Boston

- Primele fotografii cu bombele atentatului din Boston. Imaginile au fost facute publice de FBI

- "Maratonul durerii" in imagini. GALERIE FOTO cu tragedia care a lovit orasul Boston

- Imaginea simbol a atentatelor de la Boston. Alergatorul de 78 de ani, doborat de suflul exploziei

- Talibanii pakistanezi neaga orice implicare in exploziile de la Boston

- Barbatul misterios de pe acoperis - imaginea postata pe Twitter imediat dupa atentatele din Boston

- Veteran: Sunetul exploziilor din Boston, similar cu cel al dispozitivelor explozive improvizate

- Marturii cutremuratoare de la maratonul terorii: "Piciorul cuiva a zburat pe langa mine"

- Barack Obama, despre atentatul din Boston: "Inca nu stim cine a facut acest lucru sau de ce"

- Atentatele din Boston. Locuitorii orasului isi plang mortii "cu inima sfasiata si furiosi"

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Gestul făcut de greci după suspendarea drastică primită de Răzvan Lucescu
FOTO Gestul făcut de greci după suspendarea drastică primită de Răzvan Lucescu
Citește și...
Capacul unei oale utilizate in comiterea atentatului de la Boston, gasit pe acoperisul unui hotel
Capacul unei oale utilizate in comiterea atentatului de la Boston, gasit pe acoperisul unui hotel

Un capac al uneia dintre oalele pentru gatit sub presiune care ar fi fost utilizate in dublul atentat comis la Boston a fost gasit, din inamplare, pe acoperisul unui hotel, a anuntat miercuri proprietarul acestuia.

FOTO. Atentatele de la Boston. Ce surprinde aceasta fotografie, cu putin timp inainte de explozie
FOTO. Atentatele de la Boston. Ce surprinde aceasta fotografie, cu putin timp inainte de explozie

Presa a publicat o fotografie in care s-ar vedea una dintre bombe, cu putin timp inainte de explozie.

Marturii din orasul West, din Texas.
Marturii din orasul West, din Texas. "Strada mea a disparut cu totul, ferestrele au cazut peste noi"

Martorii exploziei puternice din Texas povestesc drama din urma incendiului. Tragedia vine la la doua zile dupa atentatul comis la linia de sosire a maratonului din Boston, care s-a soldat cu trei morti si 180 de raniti.

Recomandări
Premierul Marii Britanii, după ce Israelul a atacat Iranul: ”Teheranul nu ar trebui să răspundă!”
Premierul Marii Britanii, după ce Israelul a atacat Iranul: ”Teheranul nu ar trebui să răspundă!”

Vineri noapte a venit răspunsul Israelului la atacul iranian cu rachete de la începutul lunii octombrie. 

Primăria Sectorului 5, condusă de Popescu Piedone, ținta unui atac cibernetic. Hackerii cer 5 milioane de dolari
Primăria Sectorului 5, condusă de Popescu Piedone, ținta unui atac cibernetic. Hackerii cer 5 milioane de dolari

Primăria Sectorului 5 a anunţat sâmbătă că a fost ținta unui atac cibernetic asupra serverelor instituţiei, precizând că hackerii cer răscumpărare 5 milioane de dolari. 

Calitatea aerului s-a deteriorat semnificativ în București. Sistemele de încălzire din locuințe au agravat situația
Calitatea aerului s-a deteriorat semnificativ în București. Sistemele de încălzire din locuințe au agravat situația

Poluarea din București ne afectează tuturor sănătatea. Calitatea aerului s-a deteriorat semnificativ, iar unii au pornit sistemele de încăzire din locuințe cu aproape o lună mai devreme anul acesta.