Conservatorii au câștigat alegerile în Austria. Sebastian Kurz, cel mai tânăr lider de țară din lume

Ultima actualizare: 22-10-2017 19:33

Austriecii au votat duminică noul parlament al ţării. Potrivit exit poll-urilor, Partidul Popular va ieşi pe primul loc, ceea ce înseamnă că următorul cancelar va fi cel mai tânăr lider european și chiar din lume.

Este vorba despre actualul ministru de externe, Sebastian Kurz, în vârstă de 31 de ani. A câştigat teren prin discursul sau împotriva imigranţilor şi promisiunile de a tăia ajutoarele sociale pentru străini.

Exit-poll prezentat si de televiziunea austriaca ORF la ora locala 17.23:

ÖVP – 30,5% (Partidul Poporului)
FPÖ – 26,8% (Partidul Libertatii)
SPÖ – 26,2% (Partidul Social-Democrat)
NEOS – 5,3%
PILZ – 4,3%
Altele – 2,2%

Votul austriecilor ar putea schimba direcţia ţării, de la centru către dreapta, sub conducerea celui mai tânăr lider de partid - Sebastian Kurz. 

Partidul său popular se plasa pe primul loc în ultimele sondaje de opinie, urmat de Social Democraţi şi de extremiştii de dreapta din Partidul Libertăţii.

Într-o campanie electorală care a avut că temă principală imigraţia, Kurz a reuşit să câştige susţinere cu promisiuni ca acestea...

Sebastian Kurz, liderul partidului Popular: "Vom face tot ce ne stă în puteri pentru a opri abuzarea sistemului nostru de protecţie socială şi a migraţiei către acest sistem, pentru a ne asigura că îi putem ajuta pe cei care chiar au nevoie. Şi vom lua toate măsurile pentru a stopa imigraţi ilegală.”

În plus, vrea să închidă toate rutele de migraţie care trec prin Austria şi să plafoneze ajutoarele pentru imigranţi la un nivel scăzut. În plus, străinii ar putea obţine ajutoare sociale doar dacă au trăit în Austria cel puţin 5 ani de zile.

Thomas Hofer, analist politic: "Kurz s-a concentrat pe această problema a migraţiei şi a transformat-o în singura temă de campanie."

Tânărul politician a exploatat din plin îngrijorarea austriecilor, care din 2015 au primit, mai de voie, mai de nevoie, 100 de mii de refugiaţi.

Sentimentul anti-imigraţie a asigurat şi creşterea în sondaje a Partidului Libertăţii, de extremă deapta, al cărui candidat a fost extrem de aproape să câştige alegerile prezidenţiale de anul trecut.

”Kurz are o viziune corectă, pentru că vrea să impună nişte reguli în pivinta migraţiei şi să nu mai accepte refugiaţi”, spune o alegătoare.

”Nu cred că avem nevoie de mari schimbări, pentru că noi, în Austria, încă trăim în Paradis, în ţara unde curge lapte şi miere. Nu mulţi îşi dau seama de asta, pentru că nu se uită la ce e peste graniţe”, este de părere altă alegătoare.

În vârstă de 31 de ani, Sebastian Kurz, posibilul viitor cancelar al ţării, a avut o ascensiune meteorică. Este politician de caieră şi a devenit ministru de externe la 27 de ani. Unii comentatori îl descriu drept ginerele perfect pentru femeile din clasa mijlocie austriacă, în timp ce pentru alţii este răspunsul Austriei la Emmanuel Macron şi Justin Trudeau.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO