Al doilea val de infecții cu Covid-19 în Iran

04-06-2020 10:33


Iranul cere de urgenţă 5 miliarde de dolari de la FMI pentru a putea lupta cu coronavirusul

Iranul a raportat cel mai mare număr de infecții cu Covid-19 din ultimele două luni, o creștere care se apropie de nivelurile maxime ale lunii martie și sugerează că țara din Orientului Mijlociu, cel mai greu afectat de boală, este aproape de un al doilea

Cifrele sugerează că țara din Orientului Mijlociu, cel mai greu afectat de boală, este aproape de un al doilea val, scrie Bloomberg.

Autoritățile au raportat miercuri 3.134 de cazuri noi, cu o creștere de 50% față de săptămâna trecută, potrivit cifrelor oficiale ale guvernului. Numărul total de cazuri până în prezent este de 160.696, inclusiv peste 8.000 de decese.

„Respectarea mai serioasă a distanțării fizice și a utilizării mai serioase și mai inteligente a măștilor este o necesitate absolută în zilele următoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Kianush Jahanpur, într-un interviu acordat posturilor TV de stat iraniene. Avertismentul său întărește spusele medicilor guvernamentali cu privire la numărul crescut de spitalizări legate de virus din Capitala, Teheran.

Iranul a început să relaxeze măsuri de carantină la începutul lunii aprilie pentru a relansa economia afectată serios de virus, dar și de sancțiunile pe care SUA refuză să le ușureze în fața crizei de sănătate.

La acel moment, numărul total de cazuri era de 70.029. Pandemia a forțat Iranul să solicite un împrumut de la Fondului Monetar Internațional pentru prima dată din 1960.

Un om de afaceri care lucrează în sectorul origanizării de conferințe a declarat că autoritățile au fost vinovate pentru creșterea recentă a cazurilor.

„Guvernul ar trebui să ofere infrastructura pentru educarea oamenilor asupra coronavirusului și, în același timp, oamenii ar trebui să respecte măsurile mai responsabil. Oamenii nu au prea înțeles gravitatea problemei” ”, a spus Ali care nu a vrut să își dezvolui tot numele.

Nouă dintre cele 31 de provincii din Iran sunt considerate acum „zone roșii”, a spus Jahanpur.

 

Sursa: Bloomberg

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggeri din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57