Adolescenți salvați în ultimul moment dintr-un avion în flăcări. „O grămadă de metal topit”

13-05-2019 18:25

Avion prabusit pe autostrada

Jack Moore, în vârstă de 19 ani, și sora lui Billie Manley, în vârstă de 16 ani, se aflau alături de unchiul lor într-un avion, când acesta s-a prăbușit pe o autostradă din Țara Galilor.

Ei au supraviețuit, ca prin minune, după ce un fost soldat și un șofer i-au scos din rămășițele avionului în flăcări.

Pilotul Stuart Moore, nepotul său Jack Moore și nepoata Billie Manley se îndreptau spre un meci al echipei Manchester United, când aeronava în care se aflau a lovit cablurile de înaltă tensiune, după care a luat foc în timpul aterizării de urgență, scrie Daily Mail.

Aceștia au scăpat cu răni minore datorită unor trecători care i-au scos din aeronava care ardea.

„Este incredibil că eu și familia mea am scăpat din această tragedie. Vreau să le mulțumesc trecătorilor are ne-au ajutat la locul incidentului, cât și serviciilor de urgență. Suntem foarte norocoși”, a declarat tânărul de 19 ani.

Primul care a ajuns la cei doi adolescenți a fost Joel Snarr, un fost sergent în vârstă de 35 de ani. El a scos victimele din ceea ce martorii au descris ca fiind „o grămadă de metal topit.” Snarr, care a fost diagnosticat cu sindromul stresului post-traumatic, se afla cu soția sa în mașină, pe autostradă, când aeronava s-a prăbușit la 150 de metri în fața lor. El a fost ajutat de un alt trecător.

„Cineva din interior tot încerca să lovească fereastra. Am apucat-o pe tânără de centură și am scos-o afară. Apoi pilotul a ridicat brațele și l-am scos și pe el”, a declarat Snarr pentru BBC News.

Celălalt erou, Daniel Nicholson, îl luase pe fiul său de la un prieten, când a văzut avionul prăbușindu-se în fața sa.

„L-am văzut cum ia foc în fața mea. Apoi a aterizat cu fața în jos. M-am dat instant jos din mașină, nu am ezitat. Vedeam că sunt oameni în interior. Pe partea mea nu erau flăcări, așa că știam că pot ajunge la ei. Tânăra era speriată, țipa pentru că vedea flăcările”, a povestit el.

Potrivit acestora, pompierii au ajuns pe autostradă după 10-15 minute, când zona fusese învăluită într-un fum dens.

„Ne-am îndepărtat de avion când temperatura crescuse tot mai mult”, a mai spus veteranul.

Cei trei pasageri din avion au primit îngrijiri la locul accidentului, având răni care nu le pun în pericol viața.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO