Adio, Chicago! Obama e ravasit. De emotii si nu numai


Ultimul update: Vineri 05 Octombrie 2012 19:12
Data publicarii: Luni 05 Ianuarie 2009 00:00
Categorie: Stiri externe

Barack Obama si-a parasit casa din Chicago pentru a se instala in capitala federala, cu doua saptamani inainte de preluarea mandatului.


In acest timp, presedintele ales se confrunta cu prima dezertare din echipa sa.

Bill Richardson, nominalizat ca secretar al comertului a renuntat la post din cauza unui scandal de coruptie in care apare numele sau. Pe drumul de la Chicago la Washington, parcurs la bordul unei aeronave din "flota" prezidentiala, Barack Obama s-a confesat ziaristilor.

Adaptarea la viata in capitala federala va fi putin ingreunata de faptul ca inainte sa se instaleze la Casa Alba, pe 20 ianuarie, familia Obama va trebui sa se multumeasca doar cu un apartament in hotel, ce-i drept unul luxos.

Timpul va trece insa repede, Barack Obama are deja programate multe intilniri cu experti pe tema crizei economice. Prima lui grija va fi sa numeasca un inlocuitor pentru Bill Richardson, guvernatorul statului New Mexico pe care il numise secretar al comertului.

Pentru ca numele lui este citat intr-un dosar de coruptie, Richardson a preferat sa se retraga pentru a nu pune in dificultate echipa lui Obama. Guvernatorul, fost secretar al energiei pe vremea lui Bill Clinton, sustine totusi ca este nevinovat.


Barack Obama inca mai pastreaza hainele cu care a cucerit-o pe Michelle
Familia Obama se va muta intr-o casa bantuita!
Obama vinde bine in Hawaii
VIDEO PROTVPLUS.RO