Actorul Robert De Niro, reacție furioasă la adresa lui Trump: „Cretinul ăsta e președinte”

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
robert de niro

Actorul Robert De Niro a lansat un atac dur la adresa președintelui american Donald Trump, pe care l-a calificat drept „bebelușul-șef” și „ticălosul” care conduce țara.

 

Într-un discurs ținut joi seara, actorul a criticat ofensiva lansată de președintele Statelor Unite la adresa presei americane, comparându-l cu fostul președinte Richard Nixon, informează CNN.

„Îl numesc bebelușul-șef, ticălosul-șef; a pus presa sub asediu, ridiculizând-o și încercând să o discrediteze prin atacuri revoltătoare și minciuni. Cretinul ăsta e președinte. Ne aflăm în situația din „Noile haine ale împăratului”. Tipul ăsta este un fraier, bebelușul-șef, ticălosul de la comandă”, a spus De Niro într-un discurs, la Gala Anuală „National Board of Review”.

Nu este prima dată când Robert De Niro l-a atacat pe Trump. Într-un filmuleț din timpul campaniei prezidențiale americane din 2016, el a spus că „i-ar plăcea să-l pocnească” pe Donald Trump.

În contextul atacurilor repetate lansate de președintele Donald Trump la adresa presei americane, Meryl Streep și Tom Hanks – care au și fost celebrați la Gala „National Board of Review” – și-au arătat toată susținerea pentru media. Cei doi au și jucat într-un film regizat de Steven Spielbert, pe tema deciziei controversate a ziarului The Washington Post de a publica documente de la Pentagon care arătau că Departamentul Apărării a făcut experimente în timpul Războiului din Vietnam.

Meryl Streep a devenit o țintă a lui Trump în ianuarie 2017, când a criticat retorica liderului de la Casa Albă, în timpul unui discurs ținut la Gala Globurilor de Aur, în care cerea presei să combată declarațiile președintelui american.

„Meryl Streep, una dintre cele mai supraapreciate actrițed e la Hollywood, nu mă cunoaște, dar m-a atacat la Globuriled de Aur. Este o susținătoare a lui Hillary care a pierdut în stil mare. Pentru a 100-a oară, nu mi-am bătut joc de un reporter cu dizabilități, ci l-am criticat pentru că a modificat o poveste de acum 16 ani, ca să mă pună într-o lumină nefavorabilă. Lipsă de onestie a presei”, a scris el pe Twitter.

Și Tom Hanks și-a exprimat îngrijorarea față de atitudinea lui Trump față de presă. De exemplu, luna trecută, actorul a trimis jurnaliștilor acreditați la Casa Albă un espressor și i-a încurajat să continue să își facă treaba.

„Continuați lupta pentru adevăr, justiție și calea americană. Mai ales partea legată de adevăr”, le-a scris el.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO