25 de barbati, rapiti de insurgentii talibani, in Afganistan. Ce urmeaza sa se intample cu ei

Ultima actualizare: 24-06-2016 06:41
taliban - Agerpres

Aproximativ 25 de oameni au fost rapiti de talibani in provincia Helmand, din sudul Afganistanului, a indicat marti un oficial, dupa o serie de rapiri pe drumurile afgane, relateaza AFP.

Insurgentii talibani au revendicat luarea de ostatici, motivand ca persoanele rapite lucrau pentru guvernul afgan, conform Agerpres.

Omar Zwack, purtatorul de cuvant al guvernatorului provinciei instabile Helmand, a explicat ca "la 06:00 dimineata, talibanii au oprit un autobuz si doua camioane de-a lungul autostrazii Kandahar-Herat" in districtul Washer.

Kandahar este principalul oras din sud-est si Herat din est, la frontiera cu Iranul.

Un numar de 25 de barbati au fost condusi in districtul vecin Marja, fief al talibanilor, a adaugat Zwack, precizand ca autoritatile au lansat operatiuni de cautare si de salvare.

Un purtator de cuvant al talibanilor a revendicat pe Twitter operatiunea de sechestrare, indicand ca au fost luate "27 de persoane cu activitati dubioase la bordul a trei autobuze".

"Cei nevinovati au fost eliberati, dar cei care lucreaza pentru administratia marioneta de la Kabul vor fi adusi in fata Curtii Emiratului islamic", numele dat de talibani teritoriului aflat sub controlul lor, a spus el.

"Talibanii purtau uniforme militare, ei au (...) luat 37 de persoane. Au eliberat apoi femeile si copiii, dar i-au oprit pe barbati", a indicat pentru AFP un martor la eveniment. Incidente de acest tip s-au inmultit in ultimul timp pe drumurile provinciale, unde talibanii sunt activi.

Potrivit DPA, care il citeaza pe seful de politiei din districtul unde a avut loc rapirea, talibanii au sechestrat initial 48 de pasageri, dar au eliberat mai tarziu 30 dintre ei.

La ora actuala, 18 persoane s-ar mai afla in custodia lor, conform lui Mohammad Ismail Ekhpelwak, seful politiei din districtul Gereshk. Totodata, seful serviciului de informatii din zona Mullah Abdul Qadir afirmase ca talibanii au oprit "cinci vehicule" in total.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO