Cristian Popescu Piedone si doua functionare din primarie, arestati preventiv. Detalii revoltatoare din dosarul "Colectiv"


Ultimul update: Marti 10 Noiembrie 2015 07:01
Data publicarii: Sambata 07 Noiembrie 2015 07:20
Categorie: INCENDIU IN COLECTIV

Fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu - Piedone, a fost arestat preventiv sambata, pentru 30 de zile, de magistratii Tribunalul Bucuresti, care au admis cererea procurorilor DNA.

UPDATE 20:35 Cristian Popescu Piedone a fost arestat pentru 30 de zile. Alaturi de el, au mai fost arestate doua angajate ale primariei. Decizia poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Unii dintre inculpati sunt acuzati ca au distrus dovezi

Unul dintre ei a fost retinut, alaturi de patronii firmei care s-a ocupat de acest eveniment. Cu totii ar fi incercat sa distruga dovezi importante in dosar. Tot arest este si fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. care daca si-ar fi facut datoria si si-ar fi trimis inspectorii in control, poate ca astazi tot acest cosmar nu ar fi fost posibil.

Cristian Popescu Piedone si-a petrecut prima noapte in spatele gratiilor. A fost incatusat fix la o saptamana dupa cuptorul numit Colectiv.

Piedone: "Am incredere in justitie si atat."

Piedone a ajuns in arest dupa 7 ore de audieri in sediul Directiei Nationale Anticoruptie. A platit patru avocati ca sa scape de catuse arest, insa fara succes.

In mai putin de 2 zile si jumatate, Cristian Popescu Piedone si-a pierdut nu doar scaunul de primar al sectorului 4, cat mai ales libertatea. Ceea ce era inevitabil s-a produs. Procurorii DNA il considera extrem de responsabil pentru tragedia de la clubul Colectiv, asa ca apreciaza ca locul lui este deocamdata in spatele gratiilor.

Procurorii anticoruptie il acuza pe edilul demisionar de abuz in serviciu si fals intelectual.

DNA: "Suspectul Popescu Cristian Victor Piedone si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, constand in incalcarea dispozitiilor legale privind apararea impotriva incendiilor. Prin aceasta, a cauzat vatamarea drepturilor si intereselor legitime ale unor persoane fizice.

De asemenea, pentru ca autoriza functionarea punctului de lucru S.C. COLECTIV CLUB S.R.L, suspectul Popescu Cristian Victor Piedone a emis cele doua acte administrative (acordul de functionare si autorizatia de functionare) sus mentionate, prin atestarea unor imprejurari necorespunzatoare adevarului, in sensul ca S.C. COLECTIV CLUB S.R.L indeplinea cerintele legale necesare avizarii."

Impreuna cu fostul sef au fost retinute si doua functionare, banuite ca nu i-ar fi verificat, asa cum era normal, pe patronii clubului Colectiv. La fel si pirotehnistii care au montat artificiile de la care a pornit focul. Firma de efecte pirotehnice care i-a trimis in local nu a incheiat un contract cum cere legea. Ba chiar patronii au incercat sa distruga orice dovada care ii ducea pe anchetatori catre ei.

In urma cercetarilor, anchetatorii au descoperit ca artificiile au fost puse prea aproape de stalpul invelit in burete si nimeni nu a adus un stingator in zona. Firma responsabila de vanzarea materialelor pirotehnice, Golden Ideas Firework, trebuia sa aiba autorizatie pentru un asemenea eveniment.

Patronii firmei Golden Ideas Firework au fost retinuti pentru favorizarea faptuitorului si sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri. Iar pirotehnisul este a patra persoana acuzata de ucidere din culpa. In timp ce soarta lor va fi decisa de judeactoria sectorului 4, de a primarului Piedone si de celor doua subalterne se ocupa Tribunalul Bucuresti.

Cercul responsabilitatilor va fi inchis abia dupa ce procurorii miltiari din DNA vor descoperi cine raspunde la ISU de prevenire. Potrivit unui ordin director al sefului pompierilor pe tara, pompierii au obligatia sa verifice fiecare local. In fiecare an pe 30 iunie se fac raportari la nivel national. Dar despre clubul Colectiv nimeni nu stia nimic.

Ce avere are fostul primar Piedone. Unul dintre restaurantele detinute de fostul edil nu are autorizatie de la pompieri
Ce avere are fostul primar Piedone. Unul dintre restaurantele detinute de fostul edil nu are autorizatie de la pompieri
Piedone a demisionat. Cum s-a scuzat in fata alegatorilor, pe care i-a
Piedone a demisionat. Cum s-a scuzat in fata alegatorilor, pe care i-a "incantat" plantand in sectorul 4 palmieri cu leduri
In timp ce oamenii ii cereau demisia in strada, Piedone anunta ca va face un monument si ca nu e raspunzator de tragedie
In timp ce oamenii ii cereau demisia in strada, Piedone anunta ca va face un monument si ca nu e raspunzator de tragedie
VIDEO PROTVPLUS.RO
Mars pentru Colectiv, 4 ani
Marș de comemorare a victimelor din Colectiv, la 4 ani de la tragedie, pe 30 octombrie
Mărturii cu ochii în lacrimi la procesul Colectiv: ”Aveam impresia că vine tavanul peste mine”
26 dintre răniții din Colectiv solicită ca statul să le asigure sprijin pe viață
Adrian Rugină, "vikingul" care a murit pentru a-i salva pe alții din Colectiv
Cine este Radu Alexandru, bărbatul de etnie romă care a scos 3 oameni din Colectiv
Eroul din Colectiv Claudiu Petre: a plătit cu viața ca să salveze alte vieți din club
Colectiv
Noul judecător din dosarul Colectiv nu a vrut reluarea procesului de la zero
Dosarul Colectiv, AMÂNAT din nou. Părinte: ”Se fac 3 ani. Nimic nu s-a întâmplat. Suntem la limita răbdării”
Mărturiile unuia dintre patronii clubului Colectiv, în timpul audierilor. ”Nu știam”
Procurorii extind ancheta în dosarul Colectiv. Audierile vizează intervenția autorităților
Eugen Iancu: La aproape 3 ani de la Colectiv, incendiile izbucnesc periodic în spații publice
Tatăl Teodorei Maftei, una din victimele de la Colectiv: ”Au fost omorâți cu bună știință”