Review LG Optimus L7 - un smartphone accesibil cu ecran mare
Optimus L7, unul dintre noile telefoane middle-level LG, lansat in urma cu cateva luni, a ajuns si la YODA.ro.
DESIGN
La prima vedere LG Optimus L7 impresioneaza prin ecranul generos de 4,3 inch, la fel de mare ca cel de pe cunoscutul Galaxy S II. Smartphone-ul este usor si subtire. Tinut in mana, acesta pare a avea chiar mai putin de 8,7 mm. Capacul din spate este realizat din material plastic, similar cu cel intalnit la telefoanele ieftine.
Pe langa cele trei butoane frontale, telefonul are un buton on/off pe marginea de sus in dreapta, iar pe partea stanga sus, doua butoane pentru volum. Desi are dimensiuni destul de mari (125,5 x 67 mm), LG Optimus L7 este destul de comod in buzunar.
INTERFATA SI APLICATII
Optimus L7 are o interfata intuitiva, usor de folosit, caracteristica Android 4. Telefonul are pe linia de jos a ecranului shortcut-uri catre patru dintre cele mai folosite functii: contacte, telefon, mesaje si aplicatii.
Smartphone-ul are instalat sistemul de operare Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich. Optimus L7 vine cu aplicatia Polaris Office pentru editarea documentelor word, excel si PDF. Sunt disponibile peste 600.000 de aplicatii in Google Play.
Meniu setari:
Aplicatie stirileprotv.ro:
CAMERA
Camera are o rezolutie medie de 5 MP, fotografiile realizate fiind de o calitate destul de modesta, cu exceptia celor in care sunt surprinse cadre largi la lumina naturala. Pentru distante mici, autofocalizarea nu este pe masura asteptarilor. Camera are in schimb touch focus-ul.
Din meniu poate fi setata luminozitatea, zoom-ul digital, modul de fotografiere: normal, panoramic sau fotografiere continua. ISO-ul poate fi setat pe auto, 400, 200 sau 100, iar temporizatorul poate fi la 3, 5 sau 10 secunde.
Fotografiile de mai jos au fost realizate la rezolutia maxima de 2560 x 1920 pixeli. Mai pot fi surprinse imagini de 2048 x 1536, 2240 x 1344, 1280 x 960 si 1280 x 768 pixeli.
VIDEO
Inregistrarile video sunt destul de modeste, insa nu este o surpriza, rezolutia maxima fiind de 640x480 (VGA) la 30 de cadre pe secunda. Fisierele se salveaza in format MP4. Telefonul poate filma si fara sunet. Meniul ofera mai multe optiuni, setarea balansului alb in functie de conditiile meteo, diverse efecte de culoare (monocrom, sepia sau negativ) sau alte rezolutii: 320x240 (QVGA) si 176x144 (QCIF/MMS). Am realizat mai multe teste video si iata unul dintre ele:
HARDWARE
Telefonul are o configuratie medie si se misca destul de bine, insa are uneori si momente cand raspunde cu intarziere. Procesorul este single-core Cortex-A5 cu frecventa de 1 GHz, integrat alaturi de procesorul grafic Adreno 200 in chip-ul Qualcomm MSM7227A Snapdragon.
Optimus L7 are o memorie modesta de doar 512 MB RAM, un spatiu de stocare destul de mic de 4 GB, din care doar 2,4 GB sunt disponibili pentru utilizator. Partea buna este ca telefonul are slot microSD.
Telefonul se conecteaza foarte usor la Internet, atat prin Wi-Fi, cat si prin 3G. Am testat chiar functia hotspot de partajare a conexiunii 3G prin Wi-Fi. Transferul fisierelor prin Bluetooth se realizeaza foarte bine.
CONCURENTA
Nu am gasit un model cu ecran de 4,3 inch si cu caracteristici similare, LG fiind printre putinii producatori care au realizat un smartphone cu ecran de aceasta dimensiune, la un pret accesibil. Alte modele apropiate sunt Samsung Galaxy S Duos, HTC Desire V si Sony Xperia J, dar cu display putin mai mic de 4 inch:
CONCLUZII
Am testat telefonul timp de doua zile, cu SIM-ul personal, pentru a-l cunoaste cat mai mult posibil. Nu am avut asteptari prea mari, fiind vorba de un smartphone al unui producator care nu s-a impus pana acum ca un mare jucator pe piata de dispozitive mobile. Cu toate acestea am ramas impresionat. Nu stiu daca l-as cumpara, insa daca ar fi al meu, cu siguranta mi-ar face placere sa-l folosesc. LG Optimus L7 este o alegere foarte buna pentru cei care doresc un smartphone cu ecran mare la un pret accesibil.
Plusuri:
- Ecran mare: 4,3 inch
- Design original, subtire si usor
- Sistem de operare: Android 4.0.3
- Raport pret/calitate: foarte bun
Minusuri:
- Camera foto modesta
- Inregistrare video doar VGA
- Procesor si momorie modeste
- Uneori raspunde cu intarziere (are lag)