Imaginația se îmbină cu tehnologia în Capitală, la cel mai amplu festival new-media
Peste 50 de tineri artiști pasionați de noi tehnologii au transformat Uzina Electrică Filaret din București într-un spațiu interactiv, unde vor fi prezentate inovații din jocuri, animație grafică, realitate virtuală și nu numai.
Părinți, copii, dar și bunici vor putea vedea în următoarele două zile, în cadrul celui mai amplu festival dedicat artei new-media, cum se îmbină imaginația cu tehnologia.
Alex a dezvoltat de curând un program prin care pot fi realizate filtre pentru Instagram. A primit și aprobarea celor din Silicon Valley pentru a face asta și a lucrat deja și pentru companii din Statele Unite și alte țări europene.
Alexandru Dohotaru, Creative VR: „Până acum câteva luni când Instagram şi Facebook au introdus acest program, către dezvoltatori, să putem realiza filtre, trebuia să creezi o aplicaţie, s-a urci pe stories, să aştepţi, apoi oamenii s-o descarce, ceea ce era o acţiune mare pe care mulţi nu şi-o însuşesc.”
George, Tudor și Dragoș lucrează la un sistem de producție virtuală, prin care pot realiza animații în timp real. Proiectul lor nu are încă un nume, dar au încredere că ideea lor va prinde foarte bine la public.
George Cerchează, Dezvoltator video: „Exact cum se face la Hollywood post producţie cu ecrane verzi ca în toate filmele ca Iron Man, Avangers, noi facem acelaşi lucru, dar în timp real. Nu trebuie să aştepţi câteva luni să facă o armată de graficieni partea grafică, ci este prezentată fix atunci când se întâmplă.”
„Noi vedem genul aceasta de producţie virtuală folosită şi de useri simpli, cei care vor să facă streaming video pe net. Poate fi folosit chiar şi în teatrul care foloseşte new media şi poate chiar la producţii de film autohtone, unde nu avem bugete foarte mari, ca la Hollywood”, a adăugat George.
Artiști și programatori din toată țara au fost provocați să-și pună ideile în practică într-o clădire industrială din București.
Uzina Electrică Filaret se va transforma într-un spaţiu creativ interactiv. Peste 50 de artişti şi dezvoltatori din zona de gaming, videomaping, animaţie grafică şi nu numai îşi vor prezenta proiectele aici, în cadrul celui mai amplu festival dedicat noilor tehnologii.
Pe lângă faptul că este o expoziţie, pentru ei este o foarte bună oportunitate să se cunoască între ei. Vorbim de foarte multe tehnologii şi de proiecte hibrid care se pot naşte în urma acestui eveniment.
Nu vor lipsi nici activitățile dedicate copiilor sau muzică electronică. Evenimentul este deschis publicului de toate vârstele până duminică seara, la ora 22:00.