ILikeIT. Ecranele determină afecțiuni grave ale coloanei. Care este poziția corectă în fața telefonului și a laptopului
Românii petrec, în medie, patru ore pe zi în fața calculatorului sau a telefonului inteligent.
Iar aproape toți cei care au acces la internet au și un smartphone și cel mai mult timp este alocat rețelelor sociale. Mai bine de două ore şi jumătate în fiecare zi.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
De ce ar fi bine să reducem timpul petrecut în fața ecranelor ne explică la iLikeIT Iulia Ionescu, și invitata ei, corespondentul PROTV Liliana Curea.
Liliana Curea: „Pot să spun acum ce mi-a zis și mie neurochirurgul când am ajuns cu probleme serioase la el. O poziție incorectă creează o greutate extrem de mare pe partea de sus a coloanei cervicale, pe partea coloanei vertebrale de sus, astfel că telefonul trebuie ținut mai sus, astfel încât privirea să fie perpendiculară pe dispozitiv. Este foarte dificil, este foarte incomod și mai ales pentru că nu suntem obișnuiți, mie mi-a fost foarte greu, pur și simplu mi-a spus neurochirurgul când am fost la el că nu-mi mai permit luxul să aplec capul.”
(...)
Alternativa ar fi să folosim un suport pentru laptop, este important și scaunul pe care stăm, eu, de exemplu, după ce am fost diagnosticată cu anumite probleme ale coloanei cervicale am un scaun special, care are o pernuță în zona coloanei lombare, dar și la gât, pentru că trebuie să ai poziția corectă, dreaptă, dar este incomod și trebuie să ne obișnuim”.