Turist gasit mort in muntii Sureanu. In timpul operatiunii de cautare, un speolog a fost ranit

30-04-2012 11:32


Turistul este din Arad si venise impreuna cu doi prieteni sa isi petreaca sfarsitul de saptamana in muntii Sureanu.Sambata seara acesta a disparut, spre disperarea prietenilor care au dat alarma la 112.

Pe urmele tanarului disparut au plecat mai multe echipe de jandarmi, salvamontisti si cativa voluntari. Din pacate, dupa cateva ore de cautari dramatice, salvatorii l-au gasit in aceasta dimineata, fara suflare pe turist. Tanarul increase sa escaladeze un perete de stanca, insa, din pacate, s-a accidentat mortal. Anchetatorii inca nu au stabilit cauza decesului.

Din pacate, in timpul operatiunilor de salvare, s-a mai produs un eveniment nefericit. Un speolog a fost ranit, dupa ce o bucata de stanca s-a desprins si i-a cazut in cap. Femeia a fost transportata de urgenta la Spitalul din Petrosani, unde medicii i-au dat primul ajutor “A cazut in corzi, iar o bucata din peretele de stanca s-a desprins si a lovit-o in cap si in zona coloanei cervicale. A avut noroc ca purta casca si nu a fost ranita foarte grav”, a declarat Ovidiu Bodean, seful Serviciului Salvamont Hunedoara.

Acum femeia este in afara oricarui pericol.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO