Salbaticiunile padurii sunt invitate la masa. Vanatorii le-au adus hrana pentru doua saptamani

11-03-2013 09:41


 In codrii dintre Hunedoara si Simeria vanatorii au pornit de cu zori, la treaba si au raspandit sare si porumb pentru animale.

Vor sa se asigure ca mistertii si caprioarele s-au intremat dupa iarna, dar si sa salveze culturile localnicilor aflate in apropiere.

Inainte sa paseasca in padure vanatorii au avertizat animalele ca intra pe teritoriul lor. Au raspandit apoi sare si porumb in locurile in care scroafele si caprioarele gestante cauta hrana.

"Are un dublu efect hranirea asta. De indepartare de culturile agricole si de mentinere a vanatului intr-o zona pe care noi o numim de liniste unde nu se face vanatoare. E o zona de hranire si de liniste in special pentru mamele care sunt gestante in perioada asta", a spus Ioan Ciubotea, vanator.

Hrana a fost lasata in acele zone in care salbaticiunile isi fac simtita prezenta.

"Le dam mancare pentru a avea acces mai usor, sa nu dispara vanatul care e foarte important pentru noi", a spus Pavel Haiduc, un alt vanator.

Vanatorii spun ca cele cateva sute de kilograme de porumb le vor ajunge animalelor salbatice doua saptamani apoi se vor intoarce la ele cu noi provizii.

VIDEO PROTVPLUS.RO