Primarul din Brad, Florin Cazacu, a iesit din greva foamei

27-11-2011 14:27

florin cazacu, primar brad

Edilul a declarat că este pregătit să recurgă şi la alte forme de protest dacă problema încălzirii apartamentelor din oraş nu va fi soluţionată pentru toată iarna.

Decizia primarului Florin Cazacu vine după ce Guvernul a aprobat, vineri după-amiaza, alocarea unei sume de un milion de lei către bugetul Consiliului Local Brad pentru cumpărarea păcurii necesare şi pornirii sistemului centralizat de termoficare.

„M-am sfătuit cu colegii mei, cu consilierii locali, am primit foarte multe telefoane să încetez această formă de protest. Si starea sănătăţii mele s-a degradat pentru că este cea de-a şasea zi în care nu am pus decât apă în gură. Am dormit cinci nopţi în primărie şi de trei zile mă alimentez cu perfuzii. Cred că este nevoie să fiu în deplinătatea forţelor mele pentru a duce la bun sfârşit această luptă şi municipiul Brad să aibă căldură”, a declarat primarul din Brad.

Primarul a mai anunţat că banii ce au fost repartizaţi municipalităţii din fonduri guvernamentale asigură producerea de energie termică doar pentru o perioadă din iarnă. Cazacu a cerut ca Guvernul să aprobe şi o cantitate de 2.500 de tone de păcură din Rezerva de Stat, cu care ar reuşi să treacă peste această iarnă.
„Banii asigură păcura pentru o perioadă, dar să nu uităm că iarna este abia la început. Trebuie soluţionată problema căldurii în municipiul Brad pentru toată iarna. Dacă va fi alocată o cantitate de 2.500 de tone de păcură din Rezerva de Stat, atunci s-ar asigura căldura pentru toată iarna, fără nicio problemă”, a spus Cazacu.
Primarul a mai anunţat că imediat după apariţia hotărârii de Guvern în Monitorul Oficial, prin care bugetul local primeşte un milion de lei, îi va convoca pe membrii Consiliului Local şi va rectifica bugetul pentru a putea achiziţiona păcura necesară.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO