Nunta cu cavaleri si domnite la Castelul Corvinilor. Cat te costa o nunta intr-o atmosfera medievala

08-10-2012 09:57


  Intr-o tara, in care nuntile, nu mai sunt simple petreceri alaturi de cei dragi, ci adevarate spectacole fastuoas, nu avea cum sa nu prinda o idee ca cea a nuntilor, la castel.

Dupa Bran, si Castelul Corvinilor din Hunedoara ii asteapta pe miri sa se cunune in capela straveche, pe care o pot inchiria cu o mie de lei pe ora. 

Daca tinerii isi doresc si domnite si cavaleri care sa se strecoare printre invitati si sa-i introduca in atmosfera de altadata, pretul se dubleaza. 

Cel mai important monument de arta gotica medievala din Transilvania a fost scena casatoriei dintre Carolina si Dorin. A fost un cadou din partea nasilor care au platit peste 3.000 de lei pentru cununia la castel, cu tot cu figuratie si decoruri.
Domnitele au aruncat petale de trandafiri in calea nuntasilor, iar cavalerii au facut demonstratii de vitejie. Timp de citeva ore, si mirii si invitatii s-au imaginat ca sunt castelani.

Pentru adiministratia locala, veniturile din inchirierea Castelului completeaza bugetul necesar intretinerii monumentului.

Nuntile si botezurile de pilda au loc in sufrageria din aripa Bethlen, o incapere fastuoasa de 200 de metri patrati. In curind va fi amenajata si Sala Dietei, cu o suprafata mult mai mare, care va fi decorata cu mobilier in stil gotic. Toti cei care intra in castel se angajaza in scris sa nu-l deterioreze in vreun fel.

Si la Castelul Bran se fac astfel de petreceri inedite, de fapt chiar de acolo s-a dat startul nuntilor organizate in edificii istorice. 
In functie de scenariul petrecerii dorite, inchirierea Castelului Bran poate costa si 20 de mii de euro, sau se poate rezuma la citeva mii de euro, daca e vreme frumoasa si musafirii ramin doar in curtea castelului.

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO