Nunta cu cavaleri si domnite la Castelul Corvinilor. Cat te costa o nunta intr-o atmosfera medievala

Ultima actualizare: 06-11-2012 08:38

  Intr-o tara, in care nuntile, nu mai sunt simple petreceri alaturi de cei dragi, ci adevarate spectacole fastuoas, nu avea cum sa nu prinda o idee ca cea a nuntilor, la castel.

Dupa Bran, si Castelul Corvinilor din Hunedoara ii asteapta pe miri sa se cunune in capela straveche, pe care o pot inchiria cu o mie de lei pe ora. 

Daca tinerii isi doresc si domnite si cavaleri care sa se strecoare printre invitati si sa-i introduca in atmosfera de altadata, pretul se dubleaza. 

Cel mai important monument de arta gotica medievala din Transilvania a fost scena casatoriei dintre Carolina si Dorin. A fost un cadou din partea nasilor care au platit peste 3.000 de lei pentru cununia la castel, cu tot cu figuratie si decoruri.
Domnitele au aruncat petale de trandafiri in calea nuntasilor, iar cavalerii au facut demonstratii de vitejie. Timp de citeva ore, si mirii si invitatii s-au imaginat ca sunt castelani.

Pentru adiministratia locala, veniturile din inchirierea Castelului completeaza bugetul necesar intretinerii monumentului.

Nuntile si botezurile de pilda au loc in sufrageria din aripa Bethlen, o incapere fastuoasa de 200 de metri patrati. In curind va fi amenajata si Sala Dietei, cu o suprafata mult mai mare, care va fi decorata cu mobilier in stil gotic. Toti cei care intra in castel se angajaza in scris sa nu-l deterioreze in vreun fel.

Si la Castelul Bran se fac astfel de petreceri inedite, de fapt chiar de acolo s-a dat startul nuntilor organizate in edificii istorice. 
In functie de scenariul petrecerii dorite, inchirierea Castelului Bran poate costa si 20 de mii de euro, sau se poate rezuma la citeva mii de euro, daca e vreme frumoasa si musafirii ramin doar in curtea castelului.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
Căsătoriți pe nevăzute
Sezonul 1, Ediția 7

01:32:35
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!