Incident grav la o scoala din Hunedoara. Un elev de clasa a VIII-a si-a ranit colegul cu un cutit


Ultimul update: Joi 01 Noiembrie 2012 18:01
Data publicarii: Miercuri 26 Septembrie 2012 12:42
Categorie: Hunedoara

Un incident grav petrecut intr-o scoala din judetul Hunedoara atrage atentia asupra unei situatii grave din invatamantul romanesc.

 

Un copil de clasa a 8-a, bolnav de schizofrenie, care a fost integrat intr-o clasa normala a ajuns sa isi atace un coleg cu cutitul, pentru ca nimeni nu s-a priceput, sau nu a avut mijloacele prin care sa-l controleze. Si profesorilor le era frica de el, iar bietul copil nu are decat vina de a se fi nascut intr-o tara care nu-i poate oferi un sistem de invatamant adecvat si nevoilor sale.

Directoarea scolii le-a spus politistilor ca atacatorul, un copil de 13 ani de fapt, este deosebit de agresiv, inclusiv cu profesorii.

Imediat dupa ce s-a aflat ce a facut mai multi parinti au anuntat ca isi vor retrage copii de la scoala daca nu se va gasi o solutie pentru acest elev-problema. O reactie fireasca daca ne gandim ca au in minte doar siguranta propriilor copii. Pe de alta parte mama baiatului cu pricina l-a inscris la scoala din localitatea Branisca, pe propria raspundere, sperand probabil ca se va integra cu timpul. Asta desi, copilul
fost internat de mai multe ori la o clinica de neuropsihiatrie infantila din Timisoara, unde a primit un tratament pentru afectiunea de care sufera.

Copilul aflat in centrul acestui scandal, provine dintr-o familie dezorganizata. Parintii lui au divortat, iar ulterior, mama lui a ocupat un post de profesoara chiar la scoala unde s-a petrecut incidentul. Ieri, putin dupa ora 13, baiatul a dat buzna intr-o sala de clasa unde se desfasura ora de chimie si a fost la un pas sa produca o tragedie.

Directoarea scolii din Branisca spune ca a sesizat in repetate randuri politia, inspectoratul scolar si directia pentru protectia copilului insa nimeni nu a luat nici o masura in privinta baiatului.

Decizia mamei de a-l da la o scoala obisnuita a fost supervizata de o comisie trecuta intre timp in subordinea Inspectoratului Scolar Judetean din Hunedoara.

Asadar, mama nu poate decat sa spere ca baiatul nu va mai avea astfel de iesiri. Dar oare cati din ceilalati parinti ai caror copii invata acolo sunt gata sa-si asume acest risc? La varsta lui, copilul nu raspunde penal si singura masura care se poate lua in cazul lui este internarea lui intr-un centru de specialitate. Decamdata se afla la centrul de neuro- psihiatrie infantila din Timisoara si medicii vor decide ce se va intampla mai departe cu el.


 

Crima azi noapte in centrul Timisoarei. Un tanar de 18 ani a fost injunghiat mortal in inima
Conflict violent in centrul Capitalei. Nu s-au inteles care sa-si puna primul sare in shaorma. VIDEO
VIDEO PROTVPLUS.RO