Hunedorenii sunt fortati sa-si plateasca amenzile. Rau-platnicii se pot alege si cu executare silita

11-03-2013 09:25


 "Daca nu vreti sa va platiti datoriile de buna-voie, atunci va luam noi banii cu forta". Iata mesajul autoritatilor locale pentru restantierii care au uitat sa-si achite amenzile primite pentru greseli in trafic, pentru cersetorie sau prostitutie.

 Executarea silita ii paste numai pe cei care au un venit si bunuri pe numele lor. Cei saraci lipiti vor fi nevoiti sa faca munca in folosul comunitatii.

Doar primaria Hunedoara, de pilda, are de incasat 14 milioane de lei din peste 30 de mii de amenzi. In ultimele doua luni angajatii institutiei au emis 20 de mii de somatii pe numele datornicilor.

La fel de numeroase sunt si somatiile pentru amenzile de circulatie sau pentru tulburarea linistii publice. Fiul domnului Petru ar trebui sa achite 9000 de lei dar spune tatal, mai degraba merita o lectie: sa fie pus sa munceasca pentru comunitate.

Si nu este singurul. O femeie a fost amendata pentru cersetorie de peste 100 de ori. Munca in folosul comunitatii vor face doar cei care nu au venituri si nici proprietati pe numele lor. Autoritatile au deja planuri mari cu banii colectati.
Toti cei in culpa vor avea poprire pe salariu din luna aprilie.


 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO