Ce au patit trei barbati care au vrut sa scoata benzina din rezervor,dupa ce au gresit combustibilul

30-07-2013 15:29


benzina

 Un incident stupid a pus in pericol viata unor barbati din Hunedoara care au ajuns cu arsuri serioase la spital. Totul, din cauza proprietarului unei masini care, in loc de motorina, si-a alimentat autoturismul cu benzina.

 Pentru a nu-si strica motorul, barbatul a apelat la doi prieteni pentru a scoate combustibilul cu o instalatie artizanala, conectata la o baterie. Dupa ce a tractat autoturismul pana in apropiere de gradina Zoologica, de la marginea orasului, proprietarul impreuna cu amicii sau au introdus un furtun in rezervorul masinii si au conectat apoi bateria pentru ca combustibilul sa fie scos afara mecanic.

Cum afara erau 38 de grade Celsius, a fost de ajuns o scanteie pentru ca vaporii de benzina sa se aprinda. Oamenii care au trecut prin zona si au auzit urletele de durere ale celor raniti, au sunat la 112 pentru ajutor. Cu totii au ajuns la spital cu arsuri pe maini, fata si abdomen.
Instalatia artizanala folosita de cei trei barbati ar fi putut produce o explozie puternica, care i-ar fi spulberat pe toti intr-o fractiune de secunda. Din fericire, doi dintre ei s-au ales cu rani pe un sfert din suprafata corpului. Cel mai usor a scapat proprietarul masinii care s-a ales cu arsuri pe brate, dar si cu o rana la cap, provocata de canistra care l-a lovit.

Bende Barna, managerul Spitalului Municipal Hunedoara: "Au venit trei pacienti in urma unui accident prin combustie, cu varste de 33, 43 si 55 de ani. Au incercat sa faca ceva la o masina. Ce e cert este ca au venit cu arsuri. Unul a fost retinut la spital, iar ceilalti au fost dusi la sectia de chirurgie plastica din Deva. Cel de la Hunedoara este in stare stabila si va fi supus astazi unei interventii chirurgicale" .

Cazul a ajuns in atentia politistilor care incearca sa stabileasca daca cineva poate fi tras la raspundere pentru acest incident nefericit.

Adriana Voina, purtator de cuvant IPJ Hunedoara: "Au confectionat un sistem artizanal pentru a scoate benzina si au provocat un scurtcircuit . Dispozitivul a fost ridicat ca proba in dosar”.

Anemona Doda, purtator de cuvant al ISU Hunedoara: "Un factor determinant pentru aprindere ar putea fi caldura excesiva, dar nu trebuie sa uitam de un alt factor, o scanteie care e posibil sa fi initiat flacara".

Autoritatile ii sfatuiesc pe amatorii de asemenea distractii sa apeleze la un specialist si sa nu recurga la improvizatii care pot fi fatale.

Sursa: ABC News

VIDEO PROTVPLUS.RO