Barbat prins in flagrant in timp ce vindea mercur in apropierea garii din Deva

01-02-2013 10:49


 Barbatul de 50 de ani a fost prins in flagrant de politisti in timp ce intentiona sa vanda un kilogram de mercur, in apropierea garii din municipiul Deva.

 Oamenii legii au gasit asupra lui nu mai putin de 10 kilograme de mercur. Fiecare kilogram de mercur era vandut la pretul de 550 de euro. Cand a fost prins de politisti, barbatul se afla cu fiul sau de 16 ani.

Omul provine din zona Muntilor Apuseni, acolo unde se fac multe exploatari de aur. Mercurul este folosit pentru prelucrarea aurului. Deocamdata, barbatul nu a vrut sa declare de unde avea cantitatea impresionanta de mercur.

Oamenii legii au perchezitionat si locuinta barbatului, acolo unde au gasit 51 de cartuse cu glont si 27 de minirachete pentru pistol cu gaz, pentru care nu exista o autorizatie.


Omul a fost retinut de politisti si dus la audieri. El este cercetat pentru efectuarea de operatiuni cu substante toxice periculoase si efectuarea de operatiuni cu arme si munitie, fara drept. Daca va fi gasit vinovat, suspectul risca pana la 15 ani de inchisoare.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO