Ancheta in spitalul unde un medic ar fi inceput sa opereze o pacienta la piciorul sanatos

22-10-2013 13:20


  O ancheta este in plina desfasurare la Spitalul din Petrosani, dupa ce un medic a fost acuzat ca a inceput sa opereze o pacienta la celalalt picior decat cel fracturat.

Sotul femeii a depus o plangere impotriva ortopedului, iar Colegiul Medicilor s-a sesizat din oficiu si cerceteaza acum acest caz. 

Pacienta, de 36 de ani, a suferit o fractura la piciorul stang, iar medicul ortoped i-a spus ca trebuie sa o opereze. In timpul interventiei, pacienta, care era anesteziata de la brau in jos, si deci, constienta, a vazut ca medicul facuse deja incizia la piciorul drept, unde nu erau probleme.

Familia pacientei sustine ca medicul si-a dat seama de greseala si a operat-o apoi pe femeie la piciorul fracturat. Pe de alta parte, doctorita a spus ca a suturat plaga si a pus cateva copci la piciorul drept, iar interventia chirurgicala a fost de fapt la piciorul stang. Revoltate, rudele pacientei, au depus ieri o plangere la conducerea spitalului din Petrosani care a demarat imediat o ancheta.

Femeia a ajuns la Spitalul din Petrosani saptamana trecuta cand, in urma unei cazaturi, s-a ranit la ambele picioare. Dupa ce i-a facut o radiografie si a consultat-o, medicul ortoped a hotarat sa o opereze pe femeie la piciorul stang, acolo unde avea fractura. A inceput insa interventia chirurgicala la piciorul drept, reclama rudele femeii. Conducerea spitalului trebuie sa afle cum au stat lucrurile.

Alin Vasilescu, managerul Spitalului de Urgenta Petrosani:
"In urma sesizarii am inceput o ancheta. Daca este vorba de o culpa medicala, o sa stabileasca Colegiul Medicilor, noi il putem sanctiona pe medic doar pe cale administrativa".

Cei de la Colegiul Medicilor Hunedoara s-au autosesizat.

Mircea Artean, presedinte Colegiul Medicilor Hunedoara:
"Suntem in faza in care luam declaratii si pacientei si familiei si medicilor implicati si cerem toate actele de la spital,iar dupa aceea vom apela la un medic expert si vom trimite comisiei de disciplina".

Pe de alta parte, doctorita a spus ca interventia chirurgicala a fost de fapt la piciorul stang - pe cel drept doar l-a suturat, apoi i-a pus cateva copci.

Politistii au deschis si ei un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

Anul trecut, la acelasi spital, un copil de trei ani si jumatate, care trebuia sa fie operat la mana dreapta, a suferit interventia la mana stanga, unde nu avea nimic. Si acel caz a ajuns la Colegiul Medicilor care i-a sanctionat pe cei doi medici cu avertisment.

O femeie din Petrosani a vazut in mijlocul operatiei cum medicul ii face incizie la piciorul sanatos

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO