Un copil de 10 ani scoate Grecia din Uniunea Europeana cu o schema GENIALA. Foto
Situatia din Grecia este calma in acest moment, dar asta pentru ca grecii tocmai s-au imprumutat si inca nu au tocat toti banii.
Din cauza situatiei in care se afunda, in ultimii doi ani, tara din Peninsula Balcanica, s-a pus pentru prima data problema destramarii zonei euro.
Unul dintre miliardarii britanici, pasionat de politica si economie, Lordul Wolfson a pus un premiu pe solutia cea mai buna, cea mai putin costisitoare a ruperii Uniunii Europene.
Milionara la 3 ani? N-o sa-ti vina sa crezi ce idee o poate imbogati in doar cateva zile
La concursul la care se putea castiga un sfert de milion de lire sterline s-a inscris si un copil de 10 ani din Olanda, printre cei 452 de concurenti. In finala au ramas cinci persoane, insa elevul de clasa a patra, pe nume Jurre Hermans, a primit si el o mentiune speciala din partea juriului si un premiu simbolic de 100 de euro pentru ideea sa.
Ce a propus pustiul: "Toti grecii ar trebui sa-si aduca euro la banca si sa-i puna intr-un aparat de schimb valutar. In schimbul euro, cetatenii sa primeasca de la banca drahme - vechea lor moneda. Toti euro stransi astfel, se duc la guvern, care plateste cu ei datoriile tarii catre companiile si bancile care au imprumutat Grecia.
Copilul are si o solutie ca sa-i convinga pe greci sa faca acest gest: "ei nu vor dori sa-si schimbe euro in drahma pentru ca stiu ca vechea lor moneda se va devaloriza rapid, asa ca vor incerca sa-si pastreze sau sa-si ascunda banii. Asa ca daca un cetatean grec incearca sa pastreze euro sau sa-i depuna intr-o banca dintr-o tara precum Olanda sau Germania si este apoi descoperit, va fi amendat cu dublul sumei pastrate. In acest fel, va asigur ca toti grecii isi vor schimba euro la banca pentru ca guvernul sa-si poata plati datoriile", spune elevul olandez la cei 10 ani ai sai, in scrisoarea catre juriu.
Formula propusa de el este urmatoarea: toata masa monetara (in euro) a tarii sa devina disponibila pentru plati catre creditorii externi, dar in acelasi timp ramane disponibila si pe piata interna, prin introducerea in paralel a drahmei.