Start la programele prin care românii își pot cumpăra mașini noi. Reduceri de 2.000 de €


Ultimul update: Luni 08 Aprilie 2019 20:10
Data publicarii: Luni 08 Aprilie 2019 17:57
Categorie: Stiri Economice

Programele prin care românii își pot cumpăra autoturisme noi în locul celor vechi se pregătesc de start. Cel de la Ministerul Mediului pornește săptămâna aceasta, iar cel de la Primăria Capitalei imediat ce vor fi gata tichetele. 

Ambele programe oferă reduceri de aproape 2.000 de euro, însă doritorii trebuie să cumpere mașini care să polueze puțin.

Ministerul Mediului, dar şi Primăria Capitalei, încearcă să cureţe parcul auto românesc de rable mai vechi de 8 ani. Cele două instituţii au iniţiat separat programe care oferă reduceri pentru cei care îşi casează maşinile şi vor să-şi ia altele noi.

Prin programul Rabla de la Ministerul Mediului, beneficiaţi de un tichet în valoare de 9.200 de lei doar dacă veţi cumpăra o maşină cu motor hibrid.

Prin programul de stimulare a eliminării din traficul bucureştean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare veţi primi un eco-voucher în valoare de 9.000 de lei, cu care veţi cumpăra maşini, dar şi aparate electrice şi electrocasnice.

Adică, frigidere, televizoare sau calculatoare, dar şi mopede, trotinete electrice sau alte mijloace de transport nepoluante.

Primăria Capitalei anunţă că a selectat aproape 4.200 de bucureşteni care s-au înscris de anul trecut în program şi în curând va fi semnat un contract de tipărire a eco-voucherelor.

Carnetele cu eco-vouchere tipărite vor ajunge în posesia beneficiarilor în termen de 15 zile lucrătoare de la data transmiterii de către Primăria Municipiului Bucureşti a comenzii ferme către prestator.

Tichetele vor fi transmise prin curier titularilor. Cei care nu au reuşit să se înscrie în programarul primăriei pot opta pentru Rabla de la Ministerul Mediului. Şoferii se vor adresa dealerilor înscrişi în program, apoi vor aştepta o ofertă.

Cei care vor să se înscrie în programele de stimulare a înnoirii Parcului Auto nu trebuie să aibă datorii la stat şi să deţină un autoturism cu o vechime de peste 8 ani. În acest an, Ministerul Mediului a renunţat la condiţia ca maşinile casate să aibă ITP valabil.

Voucherul de la Rabla va putea fi folosit şi ca avans în programul guvernamental Prima Maşină, care a fost anunţat în martie.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Schimbare majoră în Programul Rabla 2019. Anunțul ministrului Mediului
Motocicliștii cer extinderea Programul RABLA la vehiculele cu 2 roți. Petiția lansată online
VIDEO PROTVPLUS.RO