Șomajul tehnic, prelungit până la jumătatea lui 2021. Anunțul făcut de ministrul Muncii
Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de vineri două acte normative: unul pentru prelungirea şomajului tehnic până la jumătatea anului viitor şi unul pentru prelungirea măsurii privind programul flexibil de lucru.
"Avem două acte normative, o ordonanţă de urgenţă şi o hotărâre de Guvern, pentru prelungirea şomajului tehnic până la jumătatea anului viitor, respectiv pentru prelungirea măsurii privind programul flexibil de lucru, adică Kurzarbeit. (...) În ce priveşte avizele (Consiliului Legislativ - n.r.), le avem", a spus ministrul Muncii, Violeta Alexandru, la începutul şedinţei de Guvern.
Ea a adăugat între timp au continuat consultările cu partenerii sociali şi va da mai multe amănunte atunci când va fi dezbătute actele normative.
Alegeri 2024
22:26
Ilie Bolojan admite că a discutat cu Elena Lasconi şi cu Mircea Geoană, dar spune că nu le-a cerut celor doi să se retragă
19:17
Ce se întâmplă dacă o persoană încearcă să voteze de două ori și este identificată de sistemul de alertă
19:09
Negocieri între partidele „de dreapta”. Surse: PNL ar încerca să-l convingă pe Mircea Geoană să se retragă din cursă
15:52
AEP anunță că, în premieră, vom avea posibilitatea să vedem rezultatul alegerilor „în timp real”
Peste 7 miliarde de lei plătiţi, pentru 1,4 milioane de persoane
Luna trecută, suma plătită pentru şomajul tehnic depăşea 7 miliarde de lei, potrivit unor declarații ale ministrului Muncii.
Violeta Alexandru a precizat că 1,4 milioane de angajați au beneficiat de aceste plăți.
”Am avut o abordare în această perioadă axată pe continuarea muncii. În mod deliberat nu am vrut să încurajăm creşterea bugetului pentru şomaj, adică pentru cei care şi-ar fi întrerupt contractele de muncă, n-ar mai fi avut activitate şi ar fi mers în şomaj. Am dezvoltat acest sistem de plată pentru şomajul tehnic pentru că acesta înseamnă suspendare temporară a contractului de muncă. Suma de bani plătită până în acest moment (pentru şomajul tehnic - n. r.) depăşeşte 7 miliarde de lei. Nu ne pare rău absolut deloc. Am mizat corect pe disponibilitatea românilor de a munci, pe disponibilitatea oamenilor de a fi ajutaţi temporar până îşi reiau activitatea, pentru că aşa s-a şi întâmplat. E vorba de 1,4 milioane de beneficiari ai şomajului tehnic. Am simţit că acela este momentul", a susţinut Alexandru.
Ministrul Muncii a adăugat că, în perioada stării de urgenţă, 15.000 de persoane au intrat în telemuncă sau au lucrat de acasă.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!