Rovinieta electronica, lansata.Cat de simplu este pentru soferi sa o achite pe internet sau prin SMS

Ultimul update: Joi 06 Decembrie 2012 07:11
Data publicarii: Luni 03 Decembrie 2012 19:01
Categorie: Financiar

Soferii isi pot cumpara din aceasta luna rovinieta electronica. Ca vor pentru o saptamana sau pentru mai multe luni, platesc taxa de drum pe internet sau si mai simplu, cu un SMS, la un anumit numar de telefon.

Oficialii ii sfatuiesc pe toti conducatorii auto sa nu circule pe drumurile nationale si pe autostrazi fara rovinieta, pentru ca vor fi identificati si amendati. Vor fi instalate peste 60 de camere de supraveghere care monitorizeaza traficul si inregistreaza toate masinile.

De luni, 3 decembrie, soferii care pleaca la drum, pot cumpara si rovinieta electronica. Sunt doua variante: pot plati pe net, pe o pagina securizata, sau pe drum, daca au telefon cu o conexiune la internet.

Cine pleaca din localitate poate plati rovinieta cu un sms.Trebuie sa scrie numarul de inmatriculare al masinii si ce tip de rovinieta doreste. Va primi un mesaj de confirmare pe care ar fi bine sa il pastreze chiar dc teoretic acesta a fost inregistrat intr-o baza de date

Oficialii de la Ministerul Transporturilor confirma ca valabilitatea rovinietei se pastreaza si in cazul in care va schimbati numarul de telefon.

Aceeasi oficiali avertizeaza, ca de acum inainte, soferii vor fi depistati mult mai usor daca circula fara rovinieta. Pe langa cele 11 camere fixe si alte 14 mobile, pe toate drumurile nationale se amplaseza inca 63 de camere fixe de supraveghere.

 

Cei mai multi soferi care au circulat anul acesta fara rovinieta au fost surprinsi de camerele video de pe dn1, din localitatea Romanesti. Daca totii ar fi platit amenzile atunci la bugetul de stat ar fi trebuit sa ajunga cel putin 8 mil de euro.

Jumatate din aceasta suma ar fi trebuit incasata si de la soferii care au primit amenzi pe DN2, prin localitatea Maracineni din jud Buzau si pe A2, in dreptul municipiului Fetesti.

Insa pana anul acesta, cand legea s-a modificat, multe dintre amenzi au fost contestate in instanta si chiar castigate, pentru ca procesele verbale primite acasa de soferi, erau intocmite pentru aceeasi contraventie sau nu aveau o semnatura oficiala, ci una electronica. Asa ca cei amendati isi plateau doar tariful de despagubire, echivalent cu valoarea rovinietei si isi primeau inapoi certificatul de inmatriculare.

De anul acesta, soferii care circula fara rovinineta vor fi amendati doar o singura data, in 30 de zile, interval in care vor primi acasa si procesul verbal sau instiintarea de plata.

Soferii fara rovigneta vor plati cu 130 de lei mai putin si nu vor mai fi amendati de doua ori
Soferii fara rovigneta vor plati cu 130 de lei mai putin si nu vor mai fi amendati de doua ori
VIDEO PROTVPLUS.RO
ANAF
Control al Curţii de Conturi la ANAF. Fiscul avea lipsuri de 11,5 milioane de lei
Visul lui Musk devine realitate. Orașul în care se va circula cu 250 km/oră, pe sub pământ
Managerii care se plâng că nu găsesc personal, deși oferă salariu de 10.000 lei/lună
Teodorovici: Pentru fondurile de pensii e un business foarte profitabil. Nu pleacă nimeni din ţară
Eugen Teodorovici, "izolat" la Bruxelles în problema listei UE cu paradisurile fiscale
Politico: Teodorovici ar fi încercat să amâne adoptarea listei UE a paradisurilor fiscale
elevi liceu agricol
Nu vor să lucreze în agricultură, deși fac licee de profil: ”Mai bine la Jandarmerie”
Guvernul pregătește modificarea OUG 114. Ce se va întâmpla cu prețul la energie și la gaze
Semnal de alarmă. România pierde anual populaţia unui oraş de mărimea Piteștiului
Guvernul a prelungit termenul pentru depunerea declarației unice și a formularului 230
Robor la 3 luni a scăzut la 3,05%, cel mai mic nivel din ultimele 7 săptămâni
Prețurile au crescut din nou. Cartofii s-au scumpit cu 21% în februarie