Rompetrol, unul dintre contribuabilii vitali pentru Romania
Nivelul total al contributiilor Grupului Rompetrol la bugetul Romaniei intre 2007 si 2012 depaseste 6,6 miliarde de dolari, la care se adauga atat impozitele si taxele platite catre bugetele locale, cat si sumele aferente celor 7.000 de angajati.
Acesta este un articol publicitar.
Potrivit datelor Ministerului de Finante, numai in 2012 Rompetrol Rafinare (operatorul rafinariilor Petromidia Navodari si Vega Ploiesti) a virat peste 4,6 miliarde de lei (peste 1,3 miliarde de dolari) catre bugetul de stat, suma care plaseaza compania intre cei mai mari platitori de taxe si impozite din tara noastra.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Bugetul este sursa din care statul roman asigura salariile bugetarilor – fie ca vorbim despre profesori, medici sau functionari -, alocatiile copiilor, medicamentele si serviciile sanitare, dar si alte costuri ale institutiilor de stat, cum ar fi investitii sau cheltuielile curente.
Daca am transforma contributiile Rompetrol in salarii pentru profesori, acestea ar acoperi retributiile pe 4 ani ale tuturor dascalilor din Romania sau ale medicilor care profeseaza la noi in tara pe 25 de ani.
Sumele virate in 2012 la bugetul de stat ar putea acoperi plata tuturor alocatiilor copiilor din Romania pe 18 luni.
Cu o prezenta in 12 tari, Grupul Rompetrol reprezinta una din cele mai puternice companii din Romania si un important jucator de profil din regiunea Marii Negre si Marii Mediterane.
Parte a KazMunayGas - compania nationala de titei si gaze din Kazakhstan, acesta detine cea mai mare rafinarie din Romania - Petromidia Navodari, peste 1.000 de puncte de distributie carburanti in sase tari (Romania, Republica Moldova, Bulgaria, Franta, Spania si Georgia), dar si activitati de upstream in Eurasia si Orientul Mijlociu.