Guvernul vrea sa obtina fonduri europene pentru angajatii dati afara de Nokia


Ultimul update: Sambata 03 Noiembrie 2012 23:16
Data publicarii: Miercuri 05 Octombrie 2011 18:43
Categorie: Stiri Economice
Nokia - 1

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, se va afla, joi, in judetul Cluj, pentru a discuta atat cu conducerea AJOFM, cat si cu reprezentantii Nokia despre conditiile de accesare a unor fonduri europene pentru angajatii companiei, a anuntat premierul Emil Boc

El a precizat ca intentia Guvernului este ca acesti bani sa fie obtinuti din Fondul European de Ajustare la Globalizare (FEAG).

"Avem nevoie de o cofinantare de aproximativ 30-35% si obiectivul Guvernului este sa obtinem bani europeni pentru sprijinirea angajatilor de la Nokia", a spus Boc.

Ministrul Muncii va prezenta Guvernului, saptamana viitoare, o informare pe aceasta tema.

FEAG este un nou fond european creat pentru a finanta sprijinul individual acordat lucratorilor disponibilizati datorita globalizarii.

Beneficiarii acestui fond sunt lucratorii afectati de concedieri ca urmare a globalizarii. Un stat membru poate solicita Comisiei Europene finantare din FEAG atunci cand peste 1.000 de lucratori sunt concediati.

Sindicalistii de la fabrica Nokia din comuna clujeana Jucu au amanat, miercuri, pentru ziua urmatoare negocierile cu conducerea companiei, intre timp urmand sa aiba o intrevedere cu ministrul Muncii, Sulfina Barbu, si reprezentantii AJOFM Cluj.

Liderul sindicatului "Nokia Metal" din cadrul fabricii de la Jucu, Valentin Ilcas, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, ca ministrul Muncii urmeaza sa aiba, joi, o intalnire cu conducerea Nokia Romania.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO