Dacia ar putea dezvolta un model de clasa mica. Ce scriu englezii despre masina romaneasca


Ultimul update: Vineri 13 Septembrie 2013 06:59
Data publicarii: Marti 10 Septembrie 2013 16:02
Categorie: Stiri Economice
Dacia

Dacia ar putea deschide o noua fabrica daca vanzarile continua sa creasca si ar putea lua in calcul dezvoltarea unui model din clasa mica, in timp ce o masina sport nu intra in vederile producatorului auto, scrie revista britanica Autocar.

Fabrica din Romania a Dacia functioneaza la capaciate maxima, iar operatiunile din India si Maroc se extind rapid. Dacia ar putea avea nevoie in cele din urma de o noua fabrica daca va continua sa creasca, a admis directorul de marca al Dacia, Rafael Treguer, intr-un interviu acordat Autocar la salonul auto de la Frankfurt.

"In viitorul apropiat va trebui sa vedem unde ne situam", a declarat directorul de marca al Dacia. Dacia se va concentra pe gama actuala de modele, inainte de a lansa altele noi, a spus el.

Dupa ce a introdus sase modele noi in 2012 si alte noutati in acest an, Dacia, detinuta de grupul francez Renault, "trebuie sa lucreze cu aceasta gama pentru a creste vanzarile si notorietatea", a adaugat Treguer.

"Sigur ca pe viitor vom dezvolta noi produse, insa doar pe segmentul de serie. (...) Nu vom dezvolta niciodata un produs de nisa", a declarat el, respingand astfel speculatiile ca ar putea fi pregatita o masina Dacia dezvoltata de divizia Renaultsport sau chiar un model sport Dacia, noteaza Autocar.

Un posibil viitor model ar putea fi o masina de oras Dacia, insa o astfel de masina ar insemna o abatere de la strategia brandului de a folosi o platforma comuna pentru modelele sale.

"Este un poate in privinta unei masini de clasa mica, dar este prea devreme sa ne pronuntam si in mod cert nu a fost luata nicio decizie", a spus oficialul Dacia. In schimb, Dacia isi concentreaza eforturile pe cresterea notoritatii brandului pentru a mentine cresterea constanta a ultimilor noua ani de la lansarea in Europa in 2004.

"Brandul are inca o notorietate redusa. Avem nevoie de mai multa publicitate, dar intr-un mod inteligent si memorabil, intrucat bugetele noastre nu sunt uriase. Trebuie sa avem impact si sa fim vazuti, poate cu umor ca in Marea Britanie, dar niciodata intr-un mod care sa afecteze pretul masinilor noastre", a declarat Treguer.

Dacia va prezenta marti, la Salonul Auto de la Frankfurt, noul Duster, cu un exterior mai modern si un interior schimbat, cu tapiterii noi si o noua plansa de bord. Modelul vine cu un alt interior, modern si confortabil, care reflecta apartenenta la modelele 4x4. Duster, primul SUV al Dacia, a fost lansat in 2010.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO