China Huadian va investi peste 1 miliard de dolari intr-un grup energetic nou la Rovinari

Ultima actualizare: 04-11-2012 01:36
Termocentrala

Compania chineza China Huadian Engineering va investi peste un miliard de dolari in constructia unui grup energetic cu o capacitate de cel putin 500 MW la termocentrala Rovinari.

Investitia va genera direct peste 500 locuri de munca, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei. Compania chineza a fost selectata sa deruleze investitia in urma unei licitatii internationale derulata in luna mai. Al ofertat in cadrul licitatiei a fost compania japoneza Marubeni Corporation.

Noua termocentrala va functiona pe baza de lignit si va fi construita pe amplasamentul a doua blocuri energetice ale Complexului Energetic Rovinari, dezafectate.

Compania de stat China Huadian Engineering are ca principale domenii de activitate productia de utilaje grele, tehnologii de tratarea apei si protectia mediului, energii din surse neconventionale, constructia de centrale electrice, respectiv cercetare si dezvoltare de produse de inalta tehnologie.

Operatiunile grupului China Huadian Corporation, din care face parte compania, includ productia de energie, servicii de termoficare, dezvoltarea de energie din surse primare, precum carbunele si alte servicii tehnologice pentru domeniul energetic.

China Huadian Engineering a realizat 212 centrale electrice in China, Indonezia, Malaezia, Cambodgia, avand lucrari in desfasurare si in Turcia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO