CAZIERUL SOFERULUI. Monitorizarea prin GPS, la schimb cu polite mai mici. Ce schimbari vor sa aduca asiguratorii pe piata

Ultimul update: Sambata 26 Decembrie 2015 08:58
Data publicarii: Miercuri 23 Decembrie 2015 18:41
Categorie: Financiar

Se anunta schimbari importante pe piata asigurarilor in 2016. Asiguratorii vor sa introduca un cazier al soferului, in baza caruia vor stabili pretul politelor obligatorii.

In plus, cei care circula fara aceste asigurari vor fi detectati de camerele de supraveghere si amendati. Iar soferii care vor sa plateasca mai putin, trebuie sa accepte sa fie monitorizati prin GPS.

Companiile de asigurari cer acces la baza de date a politiei pentru a afla toate neregulile comise de soferi in trafic. Astfel, vor sa creeze asa-numitul cazier al conducatorului auto in baza caruia va vor vinde polite RCA sau Casco mai scumpe sau mai ieftine.

Soferul agresiv, cu multe incalcari, va da mai multi bani. Cei care vor sa plateasca mai putin, pot accepta instalarea pe masini a unor aparate GPS. Cu ajutorul lor, cei care conduc mai atent si nu depasesc viteza, vor plati mai putin.

Pentru ca 30 la suta dintre soferi nu au o politia obligatorie, companiile cer si accesul la camerele de supraveghere a rovinietelor. Cei surprinsi in trafic fara RCA vor primi o amenda in plic, acasa.

"Propunerile noastre vin ca urmare a situatiei create. Duc la imbunatatirea ratei daunalitatii si respectiv la un comportament cat mai bun al soferilor", Florentina Almajanu, reprezentantul Uniunii Societatilor de Asigurare.

Pe de alta parte, o directiva europeana ii obliga pe asiguratori sa aiba de anul viitor un capital marit, asa ca vor sa-si umple conturile si au marit tarifele, spun reprezentantii service-urilor.

"Aceasta directiva este de fapt cauza pentru care firmele de asigurari au majorat pretul politei RCA. Toti soferii din Romania sunt captivi", spune Cristi Munteanu, reprezentantul Servicelor.

Totusi, companiile de asigurari, transportatorii si ASF au anuntat ca au semnat un acord prin care politele RCA nu se pot scumpi decat cu cel mult 50 la suta anul viitor. Ramane de vazut daca acordul va fi respectat, atata vreme cat asiguratorii nu pot fi penalizati pentru majorari nejustificate.

Pe cine a trimis statul la negocierile cu soferii care au paralizat centrul Capitalei:
Pe cine a trimis statul la negocierile cu soferii care au paralizat centrul Capitalei: "Ne-a spus ca nu e in puterea lui"
VIDEO PROTVPLUS.RO
microbuze, scoala, elevi, cluj, timisoara,
Capitolul la care Timișoara și Clujul lasă Bucureștiul în urmă. Efectele proiectului
Afacerea de succes a unui fost fotbalist, inspirată de câinele său. Povestea lui Călin
Conace istorice de lângă București, scoase la licitaţie. Sumele de pornire
Cea mai ieftină soluție pentru acoperișuri durabile. România exportă aceste materiale
Un patinoar ridicat la Tg. Mureș cu 7,5 milioane € zace nefolosit. Explicația autorităților
Probleme după programul ”Rabla pentru Electrocasnice”. Prețurile ar fi crescut
Euro
Leul încheie pe scădere o săptămână de recorduri negative. Euro, foarte aproape de 4,7 lei
O armă de ultimă generație, produsă în România. Declarația ministrului Economiei
Serviciile online ale ING Bank au căzut după un atac cibernetic
Doi români au câștigat în premieră butonul de diamant oferit de Youtube. Canalul lor
Guvernul vrea să salveze companiile de stat prin ”înlesnirea la plată”. Topul datornicilor
Statul spune că o familie cu 2 copii poate trăi rezonabil cu 2.600 lei/ lună. Cum a calculat