Boagiu: Romania nu este tara unde se poate face haiducie


Ultimul update: Vineri 04 Mai 2012 08:35
Data publicarii: Vineri 22 Aprilie 2011 00:09
Categorie: Stiri Economice
Anca Boagiu

Constructorii de autostrazi care nu respecta angajamentele semnate si cer suplimentari de fonduri si extensii de timp vor pierde contractele si vor fi penalizati, a declarat ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Intrebata cand vor fi reluate lucrarile la tronsonul de autostrada Cernavoda - Medgidia dupa ce a fost reziliat contractul acordat constructorului francez Colas, dar si daca noile lucrari vor fi mai scumpe, Boagiu a sustinut ca se lucreaza deja la documentatie pentru predarea lucrarilor unui alt constructor.

"Deja se lucreaza la documentatie. In luna august, vom avea noul constructor, iar termenul de executie este de 12 luni. Depinde cat va licita, dar ma indoiesc ca vor fi bani mai multi. Deci noua solutie tehnica, cea pe care trebuia sa o aplice Colas, era cu cinci milioane de euro mai ieftina decat solutia initiala. Din nefericire, pozitia constructorului a fost total diferita.

Va spun si dumneavoastra. ceea ce spun peste tot. Daca cineva isi imagineaza ca Romania este tara in care se poate face haiducie la drumuri, isi imagineaza prost. Eu i-am informat pe toti ca avem un terminal nou la Aeroportul Otopeni si functioneaza foarte bine. Biletele de avion le platim noi. Cine vrea sa lucreze in Romania este bine primit, cine vrea sa nu lucreze in Romania si crede ca doar facand cereri suplimentare de bani si de extensie de timp este bine plecat. Si pe noi nu ne costa decat un bilet de avion.

Pe ei ii costa dupa aceea, toate penalitatile pe care le aplicam. Si, precum stiti, in acest moment avem deja penalitati aplicate de circa 40 de milioane de euro si vom continua", a declarat Anca Boagiu, ministrul Transporturilor si Infrastructurii.

Sursa: Pro TV

Boagiu: Intr-o vreme mi se spunea «Madam Fiscal Space»
Boagiu a cerut amanarea aprobarii bugetului CFR Calatori
Boagiu: Ministerul Transporturilor,
VIDEO PROTVPLUS.RO