Asistenta Florentina Cirstea de la Maternitatea Giulesti ramane in arest

Ultima actualizare: 19-09-2012 18:56

UPDATE: Asistenta Florentina Carstea, cea care ar fi trebuit sa supravegheze cei 11 bebelusi din reanimarea maternitatii Giulesti, ramane dupa gratii si nu primeste nici psihologul pe care l-a cerut.

Este decizia judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti, care au avut astazi in fata cererea femeii de a fi lasata sa se intoarca acasa, pe motiv ca nu reprezinta un pericol public.

Angajata spitalului a refuzat sa faca declaratii in fata instantei, insa avocatul a numit-o "Acarul Paun" - adica tapul ispasitor.

Aparatorul asistentei sustine ca aceasta nu avea interdictia de a parasi salonul, confirm fisei postului, iar alaturi de ea ar fi trebuit sa fie de serviciu inca cinci colege.

Tribunalul Bucuresti a dezbatut timp de 45 de minute contestatia asistentei Florentina Cirstea, acuzata de ucidere din culpa si vatamare corporala in cazul Giulesti.

Avocatul Florentinei Cirstea a solicitat instantei cercetarea acesteia in stare de libertate, sustinand ca ea nu avea cum sa prevada, in calitate de cadru medical, aparitia unui incendiu sau a unui alt eveniment neasteptat.

Acesta a precizat ca, potrivit fisei postului, asistenta avea obligatia de a supraveghea pacientii din salonul de neonatologie, si nu de la terapie intensiva, ea nefiind nici instruita pentru a supraveghea un asemenea salon.

Mai mult, la ora la care a avut loc incendiul, Florentina Cirstea era deja de 11 ore in activitate, timp in care a facut munca a sase oameni.

Asistenta Florentina Cirstea  a fost retinuta in 23 august, de catre procurorii Parchetului instantei supreme, care au cerut instantei Judecatoriei Sectorului 6 Bucuresti arestarea preventiva a acesteia.

In 24 august, Judecatoria Sectorului 6 a admis propunerea procurorilor si a dispus emiterea unui mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele Florentinei Cirstea.

In cazul incendiului de la Maternitatea Giulesti, procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie au dispus, in 27 august, inceperea urmaririi penale si fata de Vasile Dima, seful Serviciului Tehnic de la unitatea sanitara, pe care il acuza de neglijenta in serviciu, care a avut consecinte deosebit de grave.

Procurorii l-au retinut pe Dima pentru 24 de ore, insa Judecatoria Sectorului 6 a decis ca acesta sa fie cercetat in libertate.

Judecatoria Sectorului 6 arata in motivarea deciziei de cercetare in libertate a sefului Serviciului Tehnic de la Maternitatea Giulesti,  ca acesta are o varsta inaintata si o stare precara de sanatate, iar neglijenta in serviciu a fost facuta din culpa si nu din intentie directa.

Totodata, procurorii au dispus si inceperea urmaririi penale fata de Spitalul "Panait Sarbu" - Maternitatea Giulesti.

Cinci bebelusi au murit si sase sunt raniti grav in urma incendiului produs in 16 august, in Sectia de Terapie Intensiva prematuri. Cei sase bebelusi raniti, printre care doua perechi de gemeni, sunt internati din 16 august la Spitalul "Grigore Alexandrescu". 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO