Inca un bebelus, ars in incendiul de la maternitate, a murit

16-08-2010 00:00

UPDATE: Unul dintre cei opt bebelusi scosi din incendiul de la maternitatea Giulesti, s-a stins luni noapte, spitalul Grigore Alexandrescu. Sunt intre viata si moarte si ceilalti 7, pe care intreg personalul incearca sa-i salveze.

Insa oricat de mult ar vrea, medicii nu pot da incurajari: pe langa arsuri, copiii au si rani interne, provocate de fumul pe care l-au inhalat.

Raed Arafat a adaugat ca a fost facuta o mobilizare generala pentru ca Spitalul Grigore Alexandrescu sa aiba toate posibilitatile pentru a trata copiii. Astfel, au fost aduse echipamente suplimentare de la spitalele Budimex, Militar si Polizu.

In plus, o parte din medicii de garda de la Maternitatea Giulesti au fost adusi la Spitalul Grigore Alexandrescu. Cei opt bebelusi au fost adusi la Spitalul Grigore Alexandrescu de la Maternitatea Giulesti, in urma exploziei produse acolo.

Unul dintre ei are arsuri pe 7% din corp, avand sanse mai mari de supravietuire. Ceilalti sase sunt in stare foarte grava. Cinci dintre bebelusii adusi la Spitalul Grigore Alexandrescu sunt baieti, iar trei sunt fete.

Dan Enescu, managerul spitalului Grigore Alexandrescu a declarat ca la arsurile de 50% pe corp se adauga 15% arsuri ale cailor respiratorii superioare, astfel ca sansele de supravietuire ale copiilor sunt minime.

Fiecare copil este asezat intr-un pat, intr-un mediu steril, pentru ca medicii sa-i faca reechilibrarea termica si pentru a-i curata arsurile, a explicat managerul

In urma exploziei de la Maternitatea Giulesti au murit patru bebelusi, a declarat subsecretarul de stat Raed Arafat. Conform unor surse apropiate anchetei, cei trei bebelusi au murit la Maternitatea Giulesti, la scurt timp dupa explozie.

Tags: incendii, explozii,


VIDEO PROTVPLUS.RO