Rapidul 661 Bucuresti - Iasi a deraiat in Berheci, judetul Galati! VIDEO

Ultima actualizare: 02-10-2012 04:29
Rapidul 661 Bucuresti - Iasi a deraiat in Berheci,...
Rapidul 661 Bucuresti - Iasi a deraiat in Berheci,...

Unul dintre vagoane, al treilea din garnitura, a sarit de pe sine in momentul in care locomotiva a franat brusc la trecerea peste un macaz. La 300 de metri distanta, pe aceeasi linie, astepta la semnal un alt tren.

In rapidul care a sarit de pe sine erau aproximativ 430 de calatori care si-au amintit cu groaza ca-n ultima saptamana doua trenuri au deraiat la Cluj si la Craiova.

Surse din Ministerul Transporturilor spun ca trenul rapid urma sa fie dirijat de un macaz pe alta linie, ca sa nu se ciocneasca de un personal care venea din fata. Pana sa fie schimbat, insa, macazul, mecanicul de locomotiva trebuia sa opreasca la semnal. N-ar fi facut-o, asa ca senzorii instalati pe sina au comandat frana de urgenta a trenului. Asa s-a evitat tragedia.

Luam in calcul doua variante: varianta ca mecaniciul nu a respectat semanul luminos si a doua ca macazul a avut o problema.
Constantin Axinia, subsecretar de stat Ministerul Transporturilor
Mai exista inca o ipoteza pentru deraierea trenului rapid, spun oficiali din Ministerul Transporturilor: este posibil ca macazul sa nu fi functionat.

Din fericire, nimeni nu a fost ranit in incidentul feroviar. O comisie speciala de ancheta va analiza cazul.

In trenul care a deraiat erau peste 400 de pasageri care mergeau in toata Moldova. Din fericire, rapidul nu mergea cu viteza mare atunci cand vagonul a sarit de pe sina, asa ca nu s-a rasturnat si nici nu le-a tras pe celalalte dupa el. Calatorii vor ajunge la destinatie cu acelsi tren, din care va fi desprins vagonul deraiat.

Grav este ca vorbim despre al treilea incident feroviar petrecut in ultima saptamana. Luni, un accelerat a deraiat in apropiere de Craiova. 13 oameni au fost raniti si opt vagoane s-au rasturnat de pe sina. In aceeasi zi, in judetul Cluj, un marfar a deraiat. In primul caz, al trenului de pasageri, se vorbeste despre un sabotaj, nedovedit inca, iar pentru marfar despre nepriceperea mecanicilor de locomotiva.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO