Radarele fixe sunt ilegale, dar inca functioneaza!

Ultima actualizare: 14-04-2012 02:01

Desi Politia Rutiera a spus ca sunt suspendate, pentru ca au fost amplasate ilegal, radarele fixe nu au fost dezactivate.

 

In timp ce primarii spera sa gaseasca o portita ca sa intre in legalitate, ministrul de interne, Dan Nica, este ferm: doar politia trebuie sa aiba astfel de aparate, iar amenzile sa fie incasate de stat, nu de firme particulare.

Politia Rutiera are suficient de multe radare. Daca ii mai trebuiesc radare, ii cumparam radare. Amenzile care sunt percepute trebuie sa mearga la bugetul de stat.
Dan Nica, ministru de interne
Toate cele 77 aparate din intreaga tara au fost montate in urma unor parteneriate indoielnice intre primarii si firme private, a fost concluzia unei anchete a Autoritatii pentru Monitorizarea Achizitiilor Publice. Banii adunati din amenzi se imparteau intre consiliile locale si aceste societati.

De ce mai functioneaza atunci radarele fixe ? Simplu. Primarii spera sa refaca acordurile cu firmele ce detin radarele si sa reia afacerea.

Derutati, soferii nu mai inteleg. Radarele fixe au fost suspendate, ori inca le mai pot lua banii.

Radarele fixe transmit in continuare date despre viteza masinilor, dar informatiile nu mai sunt luate in calcul de politisti. Singurele astfel de aparate "valabile" sunt cele de pe DN1, intre Bucuresti si Brasov, pentru ca apartin politiei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!