Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, din nou la Parchetul General

Dată publicare: 06-10-2010 00:00
Dată actualizare: 07-10-2012 21:49


Este pentru a treia oara in ultima luna cand Sorin Ovidiu Vintu ajunge la Parchetul General. El a fost citat ca sa dea declaratii in dosarul in care este suspectat ca impreuna cu doi apropiati l-ar fi ajutat pe Nicolae Popa sa scape de inchisoare.

Fostul director Gelsor, Nicolae Popa, a fost arestat la 2 decembrie 2009, de autoritatile din Jakarta, Indonezia, el fiind condamnat de Tribunalul Bucuresti, in 2006, la 15 ani de inchisoare pentru inselaciune, alaturi de Ioana Maria Vlas, decizia ramanand definitiva in 2009.

Dupa ce anchetatorii n-au reusit sa-i smulga o vorba, Vintu a discutat cu jurnalistii. Omul de afaceri si-a petrecut mai putin de o jumatate de ora in biroul procurorilor, unde a ajuns insotit de avocatul care a obtinut eliberarea sa din arestul politiei.

A refuzat sa faca vreo declaratie. Era o ultima incercare a anchetatorilor care il acuza de favorizarea infractorului, de a-l face pe miliardar sa raspunda acestor acuzatii. Vintu s-a prevalat de dreptul sau la tacere, asa ca nu a scris niciun rand.

Sorin Ovidiu Vintu avertizase inca de la recursul judecat la Curtea de Apel Bucuresti ca nu va spune nimic pana cand dosarul va fi judecat de o instanta.

In acelasi dosar mai sunt anchetati soferul miliardarului, dar si un om de afaceri apropiat, iar in cateva zile ancheta va fi inchisa, si suspectii vor fi trimisi in judecata.

Vintu, in instanta: Este un proces politic. Basescu face totul prin SRI

 


VIDEO PROTVPLUS.RO