A murit din cauza unei banale operatii de apendicita! Medicii acuzati!


Ultimul update: Joi 10 Mai 2012 08:37
Data publicarii: Miercuri 01 Aprilie 2009 00:00
Categorie: Stiri actuale

"Un medic a gresit, iar fiica mea a platit cu viata!". Asta spune, doborata de durere, mama unei fete de 14 ani din Mizil, care a murit in urma unei operatii de apendicita.

O interventie obisnuita, care s-a incheiat insa tragic. Copila s-a stins in urma unui stop cardiac, la cateva minute dupa ce a iesit din sala de operatie.

E posibil ca un calmant sa-i fi adus moartea, afirma medicul acuzat. Verdictul va fi dat insa de legisti, dupa efectuarea necropsiei.

Fata a fost internata luni cu diagnosticul apendicita acuta. A fost operata, dar, dupa doar 10 minute, a suferit un stop cardiac si s-a stins in bratele mamei.

Indurerati, parintii cauta explicatii pentru cele petrecute si aduc acuzatii grave la adresa medicului chirurg. Spun ca acesta nu ar fi asteptat rezultatul analizelor care se fac oricarui pacient inainte de operatie si i-ar fi facut o anestezie puternica.

Doctorul sustine insa ca a fost nevoit sa ii administreze fetei un al doilea calmant, pentru ca era agitata. Operatia a decurs bine, sustine el.

Autoritatea de Sanatate Publica Prahova a inceput deja o ancheta in acest caz, iar familia fetitei este hotarata sa faca o plangere la Colegiul Medicilor.

VIDEO PROTVPLUS.RO