In 30 de zile vom afla daca craniul gasit pe malul Oltului este al Elodiei

Ultima actualizare: 05-06-2012 10:34

Avocata familiei spune ca din craniul gasit pe malul Oltului a fost extras un dinte, astfel ca testul ADN va fi gata mai repede. Pe de alta parte, surse din interiorul anchetei au facut publice intrebarile la care politistul Cristian Cioaca a mintit.

Asta potrivit testului cu detectorul de minciuni. Toate se leaga de faptul ca si-ar fi omorat sotia.

Faptul ca, in afara craniului, nu s-a mai gasit in zona nimic, desi politistii au scotocit totul pe o raza de 10 kilometri, corespunde scenariului pe care lucreaza anchetatorii. Si anume ca politistul Cristian Cioaca ar fi imprastiat bucati din cadavrul Elodiei in mai multe regiuni.

Studiat indelung de legistii din Covasna, craniul nu a putut da pana acum decat asemanari care duc cu gandul la avocata: varsta, vechimea osului si o lovitura mai veche la tampla.

Pe de alta parte, investigatorii ar mai avea un indiciu: politistul Cristian Cioaca a mintit in timpul testului cu detectorul de minciuni. Pulsul si tensiunea i-au crescut cand a vorbit despre presupusa lui legatura cu disparitia Elodiei.

Avocata Elodia Ghinescu avea 38 de ani cand a disparut de acasa la sfarsitul lui august 2007. Sotul ei, politistul Cristian Cioaca, a anuntat politia dupa o saptamana.

Anchetatorii au gasit urme de sange in apartamentul celor doi soti si in masina barbatului. Timp de 3 ani, oamenii legii au cautat-o cu scafandri in lacuri, cu jandarmi in rape si chiar au sapat in cimitire. Nu i-au putut gasi insa cadavrul, singura proba de care anchetatorii spun ca mai au nevoie pentru a-l acuza pe politist.

Craniul gasit pe malul Oltului va fi predat, joi, de IML catre politia judetului Covasna. Criminalistii il vor trimite in Bucuresti, la Institutul de Medicina Legala Mina Minovici din Bucuresti. Aici se va incerca reconstructia faciala, va fi supus testelor AND si altor analize pentru a afla daca este intr-adevar al Elodiei Ghinescu.

Legistii din Covasna si Cluj au incercat sa faca ei acest lucru dar, cu toate stradaniile lor, lipsa aparaturii de specialitate i-a impiedicat sa afle adevarul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO