Pogea: Nu am fost niciodata in incompatibilitate cu functia de ministru

05-02-2010 00:00

UPDATE: Gheorghe Pogea a intrat in vizorul ANI, dupa ce Agentia a constatat ca acesta a fost in incompatibilitate timp de 2 luni, intrucat a detinut simultan functia de ministru al finantelor si pe cea de administrator al unei societati comerciale.

 

Inspectorii Agentiei Nationale de Integritate sustin ca Pogea a fost incompatibil in perioada 22 decembrie 2008 - 26 februarie 2009.

Potrivit ANI, fostul ministru a fost instiintat in legatura cu cercetarile si cu drepturile sale.

Daca decizia Agentiei ramane definitiva, acesta ar fi in imposibilitatea de a detine o functie de demnitate publica pe o perioada de trei ani.

Gheorghe Pogea sustine ca nu a fost niciodata in incompatibilitate cu functia detinuta, el renuntand la pozitia de director general al societatii respective imediat ce a fost numit ministru, si crede ca problema a pornit de la durata modificarilor la Registrul Comertului.

Pogea poate face contestatie in termen de 15 zile de la data comunicarii actului de constatare a conflictului de interese.

Gheorghe Pogea a mai detinut in perioada 2005-2006 functia de ministru de stat.

Recent, si poetul Mircea Dinescu a fost acuzat de incompatibilitate de ANI si risca sa-si piarda calitatea de membru al CNSAS. Mai grav e ca toate hotararile luate de aceasta institutie in ultimii sase ani ar putea fi anulate.

 

 

 

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO