Acuzatii grave de coruptie in cadrul Directiei Regionale Vamale Iasi


Ultimul update: Duminica 01 Aprilie 2012 05:25
Data publicarii: Joi 02 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Iasi

Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe fostul director executiv al Directiei Regionale Vamale.


Eugen Butur a fost cercetat dupa ce un fost vames a dezvaluit ca, timp de un an, i-a platit functionarului o "taxa de bune relatii". Asta, ca fostul director sa inchida ochii in cazul unor tranzactii ilegale.

Cea care l-a dat pe mana procurorilor anticoruptie pe Eugen Butur este o femeie din Brasov, care avea si firma de comisionariat vamal in Iasi. Desi barbatul nu mai este in functie de doi ani, femeia le-a spus procurorilor in urma cu o luna ca ii platea fostului director al regionalei vamele o taxa lunara de 200 de euro ca sa-i inlesneasca operatiunile financiare si comerciale.

Denuntatoarea spune ca, pe langa taxa, l-ar mai fi mituit pe fostul sef al vamii din Moldova cu aproape 5.000 de lei. Procurorii anticoruptie il mai acuza pe Eugen Butur si de alte ilegalitati comise prin intermediul firmei unei rude, precum si de falsuri in declaratia de avere.

Butur a fost dat afara de la conducerea Regionalei Vamale Iasi in 2006, cand i s-a reprosat ca a folosit functia in interes personal. In prezent se pare ca, pe langa problemele cu legea, se lupta si cu leucemia.

12 turci care voiau sa ajunga in Occident au fost o prinsi la vama Nadlac
Sute de masini stau la coada la Vama Nadlac
Ancheta la vama din Sighetu Marmatiei, pentru abuz in serviciu
VIDEO PROTVPLUS.RO