A incetat din viata actrita Dina Cocea

28-10-2008 00:00

Trupul neinsufletit al actritei Dina Cocea va fi depus in foaierul Teatrului National Bucuresti, joi, intre orele 10.00 şi 13.00, a declarat Ion Caramitru. Potrivit acestuia, inmormantarea va avea loc in aceeasi zi, la cimitirul Bellu.


Actrita Dina Cocea a incetat din viata, in noaptea de luni spre marti, la Spitalul de Urgenta Floreasca, unde fusese internata in urma cu cateva zile.

Purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Floreasca, Bogdan Oprita, a declarat ca Dina Cocea, in varsta de 96 de ani, a facut stop cardiac.

Actrita fusese internata martea trecuta, in coma, la Sectia de terapie intensiva a unitatii medicale.

De mica, Dina Cocea, fiica unui scriitor si a unei actrite, s-a indragostit de teatru. A debutat la Paris, dar a jucat si pentru publicul romanesc pe scena Teatrului National.

A fost atrasa si de marele ecran, lasandu-ne mostenire cateva pelicule importante, cum ar fi: Aurel Vlaicu, Stefan cel Mare, Ciprian Porumbescu sau Iancu Jianul Haiducul. Rolul ei preferat a fost insa cel al Reginei Elisabeta, rol pe care l-a jucat de 115 ori.

A fost o legenda vie, ce imi vine in minte acum e vocea ei, timbrul... inconfundabila.
Maia Morgerstern
Nu s-a oprit doar la teatru. A cochetat si cu regia. A si cantat iar timpul liber s-a relaxat scriind.

Actorii de azi, studentii de ieri, si-o amintesc ca pe o femeie frumoasa, in fata careia incremenea orice barbat.

Dina Cocea a condus facultatea de teatru, dar a fost si sefa artistilor din Romania, pentru o perioada. O respecta toata lumea intelectuala pentru forta, frumusetea si eleganta ei. Avea relatii sus puse si, de aceea, Dina Cocea a fost subiectul barfelor vremii. S-a spus despre ea ca a fost amanta premierului Petru Groza si ca a colaborat cu Securitatea.


VIDEO PROTVPLUS.RO