Tariceanu si Vladescu, la Paris: Piata auto romaneasca, pe plus din 2012

Ultima actualizare: 16-10-2012 19:37
Calin Popescu Tariceanu si Sebastian Vladescu

Piata auto din Romania se va stabiliza in 2011, iar din 2012 vanzarile vor incepe sa creasca, dupa criza de anul acesta, considera fostul premier Calin Popescu Tariceanu si fostul ministru de finante Sebastian Vladescu.

Fostul premier, Calin Popescu Tariceanu si fostul ministru de finante, Sebastian Vladescu au fost atat colegi de cabinet, cat si de partid. Iata ca zilele acestea sunt impreuna la Paris, unde participa la Paris Motor Show 2010.

Pasionati de masini, dar si implicati direct sau indirect in industria auto, cei doi spun ca se asteapta sa vada o revenire pe plus a acestui sector abia din 2012.

"In 2011, nu vad motive pentru relansarea pietei auto. Ma astept la o evolutie proasta, in continuare, dar sa speram macar la o stabilizare la nivelul vanzarilor de anul acesta, la oprirea scaderii", a declarat, pentru Mediafax, Tariceanu.

El a argumentat afirmatiile spunand ca se bazeaza pe date economice reale, care nu indica o reluare a cresterii economice, ci, dimpotriva, o scadere.

La randul sau, Vladescu spune ca piata auto din Romania se va stabiliza incepand cu anul viitor, iar din 2012 vanzarile vor incepe sa creasca.

"Sunt sanse extrem de reduse de a atrage in aceasta perioada si in viitorul apropiat investitiile unui nou constructor auto, asta pentru ca in prezent exista o supracapacitate de productie la nivel global. Sa ne rugam sa reusim sa-i tinem pe cei doi constructori existenti si sa ajunga la cifre maxime de productie, moment in care Romania va deveni un nume pe harta productiei de automobile", a declarat Vladescu pentru Mediafax.

Cei doi politicieni au fost impreuna si la inaugurarea centrului de teste de la Titu, al celor de la Renault Technologie Roumanie, pe 15 septembrie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO