Tabara despre cresterea pretului la cartof: Rezultat al importului fara cap

Ultima actualizare: 09-05-2012 03:17
cartofi

Cresterea in ultima perioada a pretului la cartofii nu este generata de eliminarea subventiei pentru legume, ci este determinata de o problema tehnica, rezultat si al unui import efectuat "fara cap si gandire clara", a declarat ministrul Agriculturii.

"A fost si un an agricol pe problema cartofului mai deosebit, speram ca anul 2011 sa fie pentru Romania cu productivitate mai mare. Cartoful nu trebuie privit numai prin faptul ca il pui in farfurie, este o planta de mare valoare tehnica si are toate sansele sa creasca ca si productie, mai ales pe baza a ceea ce s-a intamplat in acest an", a spus Tabara, intr-o conferinta de presa sustinuta la Guvern.

Intrebat daca majorarea pretului cartofului are o legatura cu eliminarea subventiei pentru legume, ministrul a raspuns negativ.

"Nu, nu are niciuna, este o chestiune tehnica. Pot sa spun ca este o problema care trebuie adusa in actualitate la nivel european datorita faptului ca pe aceasta planta anul trecut au fost probleme fito-sanitare extrem de importante si poate ca e bine de deschis o discutie. Culegem niste roade ale celor care au importat fara cap si fara gandire clara, si au importat inclusiv agenti patogeni. E o problema tehnica, ne preocupa la minister, astfel incat asezarea culturii de cartof in acest an sa fie in zonele cele mai favorabile. Este o chestiune de nivel european, nu numai romaneasca", a spus Tabara.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO