Străinii au adus 2,58 miliarde euro la capitalul filialelor locale

Ultima actualizare: 18-10-2012 11:53
Străinii au adus 2,58 miliarde euro la capitalul filialelor locale

Valoarea investiţiilor străine ca aport la capitalul social al firmelor înregistrate în România s-a ridicat în primul semestru la 2,58 miliarde euro, de peste două ori mai mult decât nivelul din perioada corespunzătoare a anului trecut.

În perioada ianuarie-iunie 2007, investiţiile străine au totalizat 1,14 miliarde euro. Investiţiile străine ca aport la capitalul firmelor din România au fost în luna iunie de 221 de milioane de euro, dublul valorii din aceeaşi lună a anului trecut, reiese din datele publicate ONRC. Soldul investiţiilor străine a depăşit la sfârşitul lunii iunie 20 miliarde euro.

Numărul de firme noi cu participare străină înfiinţate în primele şase luni a fost de 6.680, faţă de 8.000 în perioada ianuarie-iunie 2007. Astfel, numărul firmelor cu participare străină a ajuns la finele lunii iunie la peste 154.000. În luna iunie au fost înfiinţate puţin peste 1.000 de firme cu participare străină, aportul la capital fiind de 7,2 milioane de euro.

Topul primelor 40 de firme după participarea străină la capitalul social total subscris este condus în luna iunie de Filiala de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice Electrica Muntenia Sud, cu 53,9 milioane de euro. Pe următoarele poziţii se află Smithfield România, care a primit un influx de capital de 23,4 milioane de euro, şi VPK Packaging din Bihor cu 9,9 milioane de euro.

Potrivit Ziarului Financiar, alte subscrieri de capital semnificative au fost realizate în luna iunie de către compania TBI Credit IFN - 8,7 milioane de euro, Cream Line România - 7,8 milioane de euro şi Bucureşti Turism - 7,3 milioane de euro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO